Citaat van de dag week maand

Een van de vele aangename verrassingen op Art Amsterdam: schilderijen van Luc Hoekx, galerie Hein Elferink.

Op de wereldkampioenschappen pointless onelinedancing gooit Marina de Vries hoge ogen.

Afsluiter van het volkskrantartikel ‘Neo-geo gymnastiek voor de ogen’ over het werk van de Belgische kunstenaar Luc Hoekx:

“Kopen?
Het is moeilijk in te schatten hoe het werk zich verhoudt tot de spreekwoordelijke bank en een rommelige huiskamer. Maar de schilderijen zijn niet zo groot en wie er van houdt, vindt ongetwijfeld plek.”

Hiermee scoort Marina de Vries 764 punten.

Uit de papieren volkskrant, blz. 16

Bonus: een paar regels eerder treffen we onderstaande glasheldere observatie:

“[…] het kleurgebruik is opmerkelijk: niet alleen primaire kleuren, maar ook roze, oranje en groen.”

About Jeroen Bosch 4744 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

10 Comments

 1. Het ergste is wellicht – ik dacht: das een stagiere. Of iemand die nog moet beginnen. (Het ganze artikel is een farce. Koopt die volkkoerant!) Edoch hop nog een Marina de Vries opgegoogelt bij suds and soda dd 2003, over de rijksacademie, eveneens met grandioze afsluiter:

  “de oudste deelnemer aller tijden, laat zich niet gek maken. […] Buiten schuilt een verdwaalde bom in een kinderwagen. Binnen is het warm en gezellig. Als een negentiende eeuwse leunstoelgeleerde zit hij erbij en kijkt ernaar.”

  http://www.sudsandsoda.com/notes/rijksakademie.html

  Maar de verhouding spreekwoordelijke bank / Hoekx is kampioen.

 2. Nee, dan de Telegraaf over kunst. Hieronder Rob Hoogland in zijn maandagse column in de Telegraf deze week n.a.v. zijn jaarlijkse bezoekje aan kunst (Art Amsterdam):

  “Maar dan passeer ik de stand van Flatland Gallery uit Utrecht, waar aan de buitenwand een groot schilderij van Jans Muskee hangt, een kunstenaar uit Nieuw-Amsterdam. Op het doek staat een naakte dame afgebeeld, gebukt, met haar voloptueuze achterwerk naar de portrettist gericht.
  Jans gunt de kijker dus uitzicht op haar hele hebben en houwen. Wie zijn kind wil voorlichten zou dat goed aan de hand van dit schilderij kunnen doen. Met de opmerking ’en daar ben jij bij je geboorte óók uit gekomen’ sluit je zo’n sessie dan af. ’Go ahead, make my day’ staat er tevens op het schilderij, waarop het model je achterom kijkend aanstaart. Begerig kan ik haar blik evenwel niet noemen. In weerwil van de titel maakt zij een tamelijk ongeïnteresseerde indruk, maar misschien heeft zij slechts moeite met de positie. Dat zou ik wel begrijpen. Ga zelf maar eens urenlang zo poseren. Vergeleken met de krampaanvallen die je te verwerken krijgt vallen die van Jaap Stam in de bekerfinale in het niet.”

  LOL

 3. Hoogland = Hoogland Tonie en de column staat in de Telegraaf: tis misschien mijn humor niet maar het is wel correct en netjes en professioneel opgeschreven. tis geen serieuze recensie en dat pretendeert die van Marina de Vries wel te zijn..

 4. Rob Hoogland is een geweldige columnist
  Zijn duidelijke visie op de politiek
  zou een belangrijke rol van betekenis kunnen zijn mbt tot een beter Nederland
  Een van de weinigen die doorheeft dat we met een waardeloos kabinet zitten opgescheept
  met een slaapverwekkende en totaal onwetende sullige premier aan het hoofd van een bende warhoofden met uitzondering van Geert Wilders en Jan Marijnissen alhoewel Hoogland in zijn oprechte columns Wilders vaak terecht bekritiseerd als die weer eens over de schreef gaat.

  Petje af voor Hoogland

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*