Wereldwijde kijkbuis: Night of the living Dead

livingdead0.jpg

Night of the Living Dead, George A. Romero, 1968

Uitzending gemist? Via het handige tv-links.co.uk bent zo weer bij. Maar kijk! Ze hebben ook een uitvoerige filmcollectie!

Ook online te kijken: Night of the Living Dead.

Het debuut in zwart-wit uit 1968 van John Romero, dat de weg baande voor talrijke navolgers in het zombie-horror genre, maar tegelijkertijd ook schatplichtig is aan de sci-fi horror van 10 jaar daarvoor. Anderhalf uur kijkplezier, ook om te je verbazen over hoe eenvoudig doch beeldbepalend deze film is (geweest).

DIVX: tv-links.co.uk/show.do/4/838
IMDB: imdb.com/title/tt0063350/

livingdead7.jpg

livingdead9.jpg

livingdead12.jpg

livingdead6.jpg

livingdead10.jpg

livingdead11.jpg

livingdead4.jpg

livingdead3.jpg

livingdead2.jpg

livingdead5.jpg

livingdead1.jpg

livingdead8.jpg

7 Comments

  1. Ik hoopte op een joox-derivaat doch klikte mijzelve 18:10 naar een googel video / youtube variant en dat is toch minder. Geen tijd gehad verder maar de betere speelfim wordt dus ook in fatsoenlijk formaat stromend aangeboden indien niet kapot?!

    Fraaie grafiek overigens, die levend dode prentendump van uw hand in bovenstaand bericht. Poezelig blurry, het gelijkt wel grafiet. Van Eeden kan wel inpakken als-ie niet uitkijkt!

  2. De reden dat ik dit postte was de film, niet de tv-links-link. Kwaliteit doe ik geen uitspraak over.

    Grafiet-effect: het zijn verkleinde google-video dumps zijn, ofwel normaal aanwezige compressie-blokken zijn verworden tot vegen. Ik kon wel screendumps blijven maken, de film zit echt vol met beelden die later overal gekopieerd zijn.

  3. Ik koekte ook eerst allenig naar uw bericht over een filmklassieker. HvdR begon over joox en ja dan wordt een mens al snel gierig: een nieuw kanaal aangeboord?! Een dubbele bodem onder een post? Levend dood maar eigenlijk anders?

  4. Geen dubbele bodem met dat tv-links, behalve natuurlijk als je je Transformers-videocollectie compleet wil maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*