Geen Sneak Preview Lantaren-Venster: Death Proof

Death Proof

Je adoratie voor een Dodge Challenger zonnebadend op de motorkap belijden, wat vindt Hoogerbrugge daarvan?

Als voorproefje van de aanstaande verhuizing naar de Kop van Zuid, heeft Lantaren/Venster besloten de sneak-preview deze zomer maar niet meer te vertonen. Snel naar Pathé, waar de enige film die in wereldstad Rotterdam na 22:00 start, nog moest beginnen.

Death Proof, Quentin Tarantino, 2007

In de V.S. werd de nieuwste Tarantino tezamen met Planet Terror van Robert Rodriguez verpakt in een avondvullend programma Grindhouse, gelardeerd met zelfgemaakte fake-trailers. Dat flopte en buiten de V.S. worden de delen apart aangeboden (die van Rodriquez later dit jaar, als Grindhouse).

Tarantino heeft meer dan ooit schijt aan alle conventies, presenteert twee uur lang dialogen die wel Tarantesk lijken maar ditmaal door en voor vrouwen zijn, en fopt zo alle recensenten. Uiteindelijk uitmondend in het ultieme gevecht tussen de Dodge Challenger uit ’70 en de Charger uit ’69. Wellicht met een paar uurtjes Grindhouse ervoor, nóg beter.

imdb.com/title/tt1028528

Death Proof

Kurt Russel’s Charger zet de achtervolging in.

Death Proof

Lost highway?

Death Proof

Kijk uit!

Death Proof

Als dat maar goed afloopt.

6 Comments

  1. Andere auto’s is deze film: een ’71 Chevrolet Nova SS en een ’72 Ford Mustang. En een anonieme japanse hatchback.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*