12 HOURS Berlin

12hoursberlin.jpg

Aftrap nu, opening vanavond 20:00:

“How to organize an exhibition in 12 hrs?
An experimental curatorial challenge by Remko Theunissen. […] The objective is to search for an emerging artist on the streets of Berlin, who is willing to participate in an exhibition within this short time factor.”

fotolog.com/12hoursberlin

(Beeldverslag hieronder, verslag Remco in de comments.)

Update 8:47, 19:02

advertentie(s)

ontbijt.jpg

Update 19:02

12hrs1.jpg

12hrs2.jpg

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

 1. Nog geen ruimte gevonden. Het blijft spannend of het mij gaat lukken. Vol goede moed zoek ik verder.
  De stad wordt nu wel langzaam wakker.

 2. Tot mijn grote spijt, het is niet gelukt om een passende ruimte te vinden!
  Ik heb wel veel van Berlijn gezien en verschillende, vriendelijke en stugge Berlijners gesproken.
  Vaak heb ik het antwoord; ‘nein nein kein kunst’ gehoord. Voor 1300 euro had was het zeker gelukt in een prachtig pand boven een hele hippe kledingwinkel op de hoek van Memhardstrasse en Rosa Luxembourgstrasse (zeker de moeite van het bezoeken waard, winkel zit in de kelder).
  Een café als expositieruimte heb ik nooit als optie gezien evenals een huiskamer of een studio van bevriende Berlijners.
  Het project is nu afgeblazen omdat de uitdaging en de doelstelling was; een serieuze tentoonstelling te maken waar een willekeurige van de straat geplukte kunstenaar de kans moest krijgen om een fantastische solo in elkaar te knallen en dit binnen 12 uur.
  In de twee uur die ik nu nog heb zie ik geen kans om dit project nog tot een succes te maken.

  Toch is het goed dat ik dit project heb doorgezet. Berlijn heb ik nu op een heel andere manier ervaren. Lichtelijk teleurgesteld en opgelucht is hoe ik me nu voel.
  Nu op zoek naar een restaurant (wat hier wel heel makkelijk is) en een zeker verdient biertje drinken.

  Met vriendelijk groet,
  Remko Theunissen
  12 HOURS-BERLIN

  P.s. Het weerhoudt mij er niet van om dit project in een enigszins aangepaste vorm elders door te zetten. Jullie horen nog van mij.

 3. Remko, om die hoek van Rosa Luxembourg zit de Torstrasse, en daar zit de fantastische Burger Bar, goede plek om deze tegenslag te verwerken. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*