About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

19 Comments

 1. Het gelijkt mij fogrot, die culturele zwarte randen die Ypenburg dreigen in te kapselen. Moet je ‘s nachts eens komen kijken! De horror!

 2. Gut, die bouwsels kan ik mij nog herinneren van een (positieve) recensie in de avondbode van een paar jaar her. ‘Roest al in de folder’ dusch.

 3. Pak je de bon erbij, is de garantie net verlopen, dat zul je altijd zien. Wie zijn die architecten dan, namen en rugnummers! Zelf komen poetsen!

 4. Ik heb even gecheckt, het gaat natuurlijk om MVRDV. Tja, zo kom je natuurlijk nooit van je reputatie af als het kantoor met het mooie pand, de moeilijke naam, de geinige ideetjes en het vooral niet te veel tijd besteden aan de detaillering (dat laatste is jargon voor afwerken). Ik heb even gebeld met een agent binnen de organisatie, die me verzekerde te zullen voorstellen dat het eerstvolgende bedrijfsuitje met krabbers en een minibusje richting Ypenburg gaat.

 5. een agent!
  voorstellen?
  minibussen?
  op de blote knietjes!
  brandende braambossen!

  waar gaat het heen in dit land!
  nederland ontwaakt! GDVRDME

 6. Mooi contrast. De tijd wint altijd. Over detaillering…de MVRDV-Effenaar staat ook al krom van de vochtbobbels. Maar dat is de aannemer’s opvatting van detaillering natuurlijk…

 7. Een vrolijke onwetendheid dan toch – ‘ignorant bliss’ heet dat verschijnsel. Hm, een mooie subtitel voor het project: en dat biedt ook allerlei perspectieven voor een een-tweetje MVRDV-Zeger Reyers, om maar eens een positieve draai aan het geheel te geven.

 8. Historiserend patina, daar zien ze je in het Ypenburg van New Orleans mee aankomen. Maar hopen dat die units zijn getest op waterdichtheid, het kan daar flink spoken wordt gezegd. En Brad Pitt en garantie verlopen, dat zijn twee zaken die niet door 1 deur gaan.

 9. wonen ze eindelijk in het groen….
  en zoals te zien is bij het huis dat te koop staat, gewoon even de glazenwasser bellen en kwantumkorting bedingen als je zelf niet abseilend met de Karcher aan de slag wilt…

 10. @de M, je bent wel gebobsedeerd door die arbeid van je. Wat nu als je vindt dat reflecteren op gedane zaken tot je dagelijkse werkzaamheden behoort – *zelfs* als dat die arme arsjietekten pesten behelst? Ik zeg het nog een keer: buiten de beeldende kunst is het je product testen op de eindgebruiker iets waarvoor iedereen aan de schandpaal genageld mag worden. Met door corrosie aangetaste spijkers.

 11. @de scheerder, sekers! arbeid maakt vrij!
  maar wat een drukte om wat aangroeisel, ik vind het wel mooi eigenlijk, koperen kerkdaken moeten ook groen worden.
  maar woon jij in zo,n toko ofzo,?

 12. Ik vind het ook wel wat hebben. En ach, ik vind de architectuur in de lage landen ongeveer even levend als het ruimtevaartprogramma van de VS sinds de eerste maanlanding en verder heb ik er niet zoveel mee, maar wat drukte vind ik wel gezellig. Ik had overigens gehoopt op wat tegengas van de architectonisch angehauchten, maar die zijn natuurlijk altijd aan het werk.

 13. lol, bouwen bouwen, wij bouwen, en als wij niet bouwen, zitten we bij onze vrouwen.

  een ander topic dan? bijv, de per 1 juli verplichte inschrijving bij de donkere kamer van koophandel?
  voor de gezeligheid!
  wellicht dat NP iets op kan zetten over dit onderwerp,

 14. Over rafelranden en schaamgroen gesproken, kijk ook eens naar het Randarchief (over randen en grenzen in het algemeen en die van Ypenburg in het bijzonder) van Randwachter PJ Roggeband op de website http://www.7×11.nl

  En wat betreft studietocht (mooi elfletterig woord trouwens)men kan via het Randarchief een wandel/fietstocht downloaden om langs de randen van Ypenburg te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*