Goudkoorts in Zandvoort

DSC_0026-(Medium).jpg

16 “Entartete Kunstobjecte” in “Wiederstandsnest L596” te Zandvoort.

“De actieve Zandvoortse Bunkerploeg kreeg onlangs een e-mail van Müller, zoon van een voormalige Duitse officier, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegerd was in de omgeving van Zandvoort. De man schreef dat zijn vader tijdens de oorlog 16 kunstwerken had opgeslagen in een bunker in de Amsterdamse Waterleidingduinen.”

zandvoortsebunkerploeg.nl/twodescphotos24.html

Pakt schep en spade en ga op pad. De eerste files richting strand zijn alreeds gemeld.

news.google.nl/?ncl=1153238466&hl=nl&topic=h

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

 1. @Niek: Mag ik Niek zeggen? Volgens mij heb je een topdag uitgekozen! Dat zou tenminste zo maar eens kunnen!

 2. 01 April 2008
  Kunst in bunker is 1 april-grap

  In een bunker in Zandvoort liggen toch geen kunstwerken. De schilderijen en sculpturen zouden er in de Tweede Wereldoorlog zijn verstopt door de Duitsers, maar het is een 1 april-grap.

  Vorige maand brachten hobbyisten naar buiten dat er kunst in de bunker ligt. De precieze plek werd geheim gehouden uit angst voor kunstrovers. De bunker zou 4 april worden geopend.

  Er was veel aandacht in de media voor de zogenaamde vondst. In Zandvoort wordt begin deze middag wel bekendgemaakt dat er een museum komt in de bunker. Over een half jaar wordt dat geopend.

  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2008/04/art000001C893CFC5CD038B.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*