About [Redactie] 9040 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

8 Comments

 1. De Raad maakt zich ook zorgen over de verplaatsing van Lantaren/Venster naar Zuid: “de publieksverwachting voor film op de nieuwe locatie van Lantaren/Venster maakt de indruk te zijn voortgekomen uit voornamelijk rekenkundige overwegingen. De toename van het aantal beschikbare stoelen leidt immers niet automatisch tot een hoge bezettingsgraad in de zalen”

  LV heeft echter een even simpele als effectieve oplossing: “In de risicoparagraaf en in het slotwoord rept Lantaren/Venster van het concurrerend aanbod op het gebied van film en nieuwe muziek in het centrum. Lantaren/Venster zal daarover afspraken maken met de collega’s en zover dat nodig is (bij de dienst Kunst en Cultuur) aandringen op het tegengaan van een concurrerend gesubsidieerd aanbod”

 2. Vooral dat laatste: alle subsidieconcurrenten dood wensen. Rotterdam Durft. LV – epicentrum jazz in nederland (???) en naar eigen zeggen Echt Groot in SingaLong(???) –

 3. Op bladzijde 405 vraagt de Rotterdamse Raad voor Cultuur zelf subsidie aan voor een debatrondje. (5 ton!)

  Het oordeel lijkt negatief:

  “Het lijkt wel of men helemaal niet ingesteld is op het indienen van een aanvraag om subsidie.”

  Omdat de RRKC moeilijk zich eigen kan beoordelen, heeft men gewinkeld in Amsterdam met ondermeer Kluitenberg van de Balie en de UVA en dan krijg je dit:

  “De commissie stelt dat het niveau van debatten in de Balie regelmatig wordt gehaald, maar niet altijd. Dat kan te maken hebben met de relatieve moeite die de RRKC moet doen om gesprekspartners naar Rotterdam te halen; zulks gaat in Amsterdam gewoonweg makkelijker.”

  Tsk!

  En:

  “Opvallend is dat de visie die leeft in kringen van Leefbaar Rotterdam in de debatten nauwelijks doorklinkt.”

  Kies a) goddank [kaboutervisie] b) niet vreemd [kaboutervisie].

  Kortom slecht geformuleerd, insulair denken, saai & wanordelijk, elitair, onvoldoende in staat om jongeren en het minder hoog opgeleide publiek te bereiken, de doelgroep van jonge creatieve ondernemers ziet men weinig bij debatten en de digitale presentatie is zwak:

  “De commissie oordeelt, ondanks deze opbouwende kritische kanttekeningen, positief.”

 4. Jeuj, kijk eens aan, de zegeningen van de zaaglijn, zie ik nu pas:

  “Wegens budgettaire beperkingen op basis van in de inleiding genoemde criteria wordt V2_ toegevoegd aan de instellingen onder de zaaglijn..”

  Kunsthal, Gergjev, dat ruist, maar over V2 hoor je niemand en dat is tekenend voor V2.

  Mooi gebruik ook van het woord onderhand:

  “De organisatie echter heeft zich als kunstinstelling in de afgelopen jaren niet op opvallende wijze vernieuwd, zij komt onderhand zelfs enigszins belegen over.”

  “V2_ slaagt er niet veelvuldig in om op aansprekende wijze bruggen te slaan tussen haar specifieke deskundigheid en een algemeen belangstellend publiek.
  De relatie van V2_ met de kunstwereld […] is beperkt. Van V2_ gaat lokaal in artistiek-inhoudelijk opzicht weinig invloed of inspiratie uit.”

 5. V2: “Directie, bestuur en medewerkers van V2_ zijn verbijsterd over het advies van de RRKC om de subsidie aan V2_ stop te zetten. De verbijstering is des te groter omdat de RRKC zeer positief oordeelt over V2_ en zelfs voorstelt de gemeentelijke subsidie te verhogen.” (www.v2.nl)

  RRKC zeer positief? Als in:

  “Dat laat onverlet dat kunstinstellingen (in Rotterdam) graag een beroep doen op de specifieke expertise op V2_ en dan op welwillende en deskundige medewerking kunnen leveren.”

  Kunnen we dit als de amanuensis-functie van V2 benoemen?

 6. V2, was dat niet dat vage uitbouwseltje aan het voormalig Nfi? in de WItte de Withstraat? (wat overigens een veel voorbeeldiger tentoonstelingsruimte was voor fotografie dan het saaie, donkere Las Palmas waar het NFM nu gehuisvest is).
  Waar je met een biertje in de ene hand met de andere, vrije hand een beamer aan kon sturen die vervolgens wat vage lijnen en lichtvlekken op een scherm projecteerde?
  Dan bood het Evoluon meer vermaak en lering.

  Nu heeft trouwens ook het NFM een vergelijkbaar werkend kostbaar apparaat welk een soort supertanker-stuurkolom moet voorstellen waarmee je foto’s kunt aanklikken.
  Een prachtig voorbeeld van de toepasing van ultramoderne techniek en een buitengewoon goede investering om de Nederlandse fotografie te stimuleren en op vele fronten aan te moedigen!

  Met het gebruik van de term ‘urban’ klinkt het rrkc zelf ook wel wat gedateerd en belegen overigens.
  Zullen we met elkaar afspreken dat dit het laatste jaar is dat we dat woord nog zullen gebruiken?
  Graag s.v.p.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*