About [Redactie] 9017 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

29 Comments

 1. Tien agenten om een striptekenaar te arresteren. Anderhalve dag in de politiecel. Akelig en weerzinwekkend staaltje misbruik van (staats)macht.

 2. en niet te vergeten dat het nu wild schieten is op cabaretiers, kunstenaars, cartoonisten, schrijvers of wat voor dissidenten dan ook wiens mening onwelvallig is voor dit maanzieke christenfundamentalistisch socialistisch kabinet. Voorpaginanieuws in het MiddenOosten! De zuivering is begonnen.

 3. Rosie, je gaat nu toch niet afdingen op de kwaliteit van het werk en daarmee impliciet beweren dat de arrestatie terecht is met je ‘tja’? Want dat is het punt niet. Laat dat maar over aan Staal en Goei zoals met hun verhandeling over het werk van Sooreh Herah toen dat werd gecensureerd.

 4. Mike Diana had ook een akkefietje met blind justice: “In 1994, underground cartoonist Mike Diana was thrown in jail for 4 days without bail on obscenity charges, for publishing, advertising, and selling his zine BOILED ANGEL.” Etc.

 5. Nee hoor…die tja impliceert eerder een irritatie over het schijnbaar opeens extreem daadkrachtige OM (compensatiereflex?), het hier ongetwijfeld aan verbonden politieke machtsspel, de “lange fundamentele tenen”etc. etc.

  en veel meer.

  Maar hoef dat ook niet per se allemaal te spuien en in superlatieven uit te drukken.

  vandaar.

 6. @MC
  Sooreh Hera haar recht om bepaalde onderwerpen ter discussie te stellen, net als dat van Nekschot, staat nooit ofte nimmer ter discussie. Dat er daarnaast een analyse opgevoerd kan worden over de kwaliteit en effectiviteit van het getoonde werk, doet daar niets aan af. Jou ‘Vrije Volk’ aandoende simplisme is stuitend.

 7. Punt is dat er een kunstenaar is gearresteerd, en ja, ook al 1 vermoord. En velen gecensureerd, en bedreigd, voorbeelden te over zo langzamerhand. Politici ook. Heel intimiderend allemaal. Lijkt mij een teken aan de wand van de staat van Nederland. Kan je simplistisch noemen natuurlijk.

 8. Overigens wegens succes verlengd: volgende week ook hoger beroep in de zaak OM vs Staal – de Wilders werken.

  Commentaar in CS van het NRC van vandaag: “Dat het OM in eerste instantie een uitspraak van de rechter heeft willen uitlokken – daar kun je je nog iets bij voorstellen. Maar een hoger beroep? Wat kan daar eigenlijk anders achter zitten dan een poging het vrije woord, kunstzinnig of niet, de das om te doen?”

  Vuilakkerij komt nooit alleen.

 9. We moeten allemaal voor naast en achter Staal gaan staan als ook voor achter naast Herah Nekschot Teeuwen etc. en onze buren.

 10. Ja simplistisch, maar ook overtrokken, pathetisch en amateurtheatraal.

 11. de discussie over een bepaalde discussie staat hier nooit en te nimmer ter discussie, laat dat duidelijk zijn.

 12. nou mc, nou moet je wel consistent blijven, hoevel moeten, moeten, dat zijn toch die lelijke vlekken bij offset druk?

 13. nou nou nou mc, niet zo doemdenken hey. Nekshot heeft geen levenslang gekregen. Als je zon voorstander bent van vrijheid van meningsuiting is het misschien beter om bij de volgende verkiezing op onze Rita te stemmen, dan heb je ook gelijk het sinterklaasfeest veilig gesteld.

 14. “In 1997 werd Janmaat [met veel instemmend hoofdgeknik, R.] veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een geldboete van toen 7500 gulden voor zijn toespraak op een demonstratie van de CD en CP’86 in Zwolle in 1996.”

  En waarom?

  “Hij had daar geroepen dat zodra zij aan de macht zouden komen zij de multiculturele samenleving zouden afschaffen.”

  Nu, wat een watje, zeg…

  Wat dat betreft is Nederland al ruim tien jaar bezig met vermeende DDR-maatregelen, niet? Misschien zit de verandering niet zozeer de Staat, of in het OM, maar vooral in de kant die de burger tegenwoordig kiest.

  Of is het werkelijk een verschil dat Janmaat geen kunstenaar was?

 15. Raar toch eigenlijk dat er bij kunstenaars in dit land geen belletje gaat rinkelen. Ze lijken wel monddood gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*