Sneak preview Lantaren-Venster: L’Heure d’été

L'Heure d'ete

L’Heure d’été, Olivier Assayas, 2008

Moeder kondigt alvast verhuld haar dood aan, en al rap moeten de drie volwassen kinderen het huis verkopen en de inboedel (kunst) verdelen. Maar ook afscheid nemen van hun jeugd, die reeds lang achter ze ligt. Film uit de Franse traditie: verwacht geen plot van betekenis, er wordt echter wel fatsoenlijk in geacteerd. En Juliette Binoche speelt eens een keer niet heurzelf. De derde generatie behelst een paar zeer Franse zuchtpubermeisjes.

www.imdb.com/title/tt0836700/

3 Comments

  1. fijne film, uiteindelijk net niet genoeg om echt diep te raken, maar wel genoeg ingredienten voor een melancholisch zomers gevoel. wel een film die je vergeet ooit gezien te hebben. zuchtpubermeisjes galore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*