About [Redactie] 8941 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

7 Comments

 1. Inboxje van de makers vandaag: IJsbeerbeeld wordt wellicht gelegaliseerd.

  “Naar aanleiding van het gesprek tussen Abel Heijkamp en Wethouder Rodney
  Weterings dat vandaag plaatvond, heeft de gemeente haar standpunt
  geformuleerd.
  Mede naar aanleiding van de enquête die onlangs in de buurt is gehouden,
  gaf de wethouder aan de “ijsbeer van autobanden” op de Rotonde aan de
  Aartshertogenlaan te willen behouden.
  De wethouder doet over enkele weken een voorstel aan het College om het
  beeld te legaliseren.”

 2. hoewel wat aan de letterlijke kant , is het wel een tof beeld jack , beetje flauw om t af te doen als co2 kunst….
  je duidt kippenberger toch ook niet als ” ach wat aardig ironiekunst”

 3. Waarde conculega,

  Waarom deze zachte handen, deze bij voorbaat afschermende houding? Zitten we hier in het reservaat van de overeenstemming, conculegas onder elkaar of is een geplaatst beeld in de openbare ruimte een startpunt voor polemiek, debat en uitwisseling?
  Mijn opmerking was van het allermildste soort, ik was me er ook niet van bewust dat CO2kunst als denigrerend zou worden opgevat. Het lijkt me volledig in overeenstemming met de bedoeling van de maker en de organisatie eromheen verantwoordelijk voor plaatsing. Een blik op de bijgeleverde website leert ons dat we afstevenen op een klimatologische ramp en dat dit beeld dat gaat tegenhouden. Daar kun je niet mee spotten. Dat zou ik dan ook niet willen. Ik wil niet al die ijsberen op mijn geweten hebben. Waar moeten die eigenlijk naartoe zo zonder ijs? Ook ijsberen verdienen hun beeld.

  En hoe zit het eigenlijk met uw eigen beschrijving: te letterlijk, desondanks ‘tof’? Ik hoop niet dat het vrienden van u zijn, u zou bij mij meteen van de mailinglijst worden gehaald.
  En kijkt u nog wel op van Kippy’s ironiekunst? “ach wat aardig” daarin ligt de weg die alle waardering gaat beste conculega, ze gaat voorbij, ze komt wellicht weerom, wie zal het zeggen? Ik denk eigenlijk dat Kippy (wij intimi zeggen Kippy) zelf behoorlijk smalend had gedaan over zijn canonieke teraardebestelling in het museale. Dat heb ik tenminste gehoord van 1 van zijn maitresses, hij schijnt op dat vlak nogal actief te zijn geweest.

  Deze week ben ik nog in Brabant, ik zal er eens langs gaan. In afwachting van een flinke ripost verblijf ik.. enz

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*