Sammlung Hoffmann in Berlijn

Deze particuliere verzameling is op afspraak te bezichtigen. In de vakantieperiode loopt het vaak storm maar nu viel het wel mee.  Je wordt in groepjes (en op sloffen) rondgeleid  door de mooie ruimtes van het woonhuis met prachtig uitzicht op de stad maar vooral met sterke en schitterend gepresenteerde kunstwerken. De presentatie wordt elk jaar vóór de herfst vernieuwd en herbergt nu werken van onder meer Antony Gormly, François Morellet, Isa Genzken, Lucio Fontana, Pipilotti Rist, Gretchen Faust, en Günther Förg. Binnen mag niet gefotografeerd worden, daarom een paar foto’s van de entree.

www.sammlung-hoffmann.de

Antony Gormley.

Richard Serra.

Antony Gormley.

De trap naar boven (maar er is natuurlijk ook een lift).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*