Renie Spoelstra @ Kunstenaar van het jaar / Marc Bijl @ Wolvecampprijs 2008

Spoelstra met Schrikker op trap en hamer in hand

Maar dat is leuk! Renie Spoelstra als een van de 8 finalisten van de Kunstweek Kunstenaar van het Jaar verkiezing in het goede gezelschap van Armando, Anton Corbijn, Marlene Dumas, Henk Helmantel, Erwin Olaf, Rob Scholte en Co Westerik.

Met een glaasje in de hand uw stem uitbrengen doet u bij Kunstweek.nl/stemmen.asp

En aanstaande zaterdag 4 oktober in Artcity Hengelo zit Rein Wolfs de jury van de prestigieuze Wolvecampprijs voor:

Ketel TV Marc Bijl

Marc Bijl kan het haast niet geloven: “een geldsom van 18.500,- euro, een bijdrage aan een monografie t.w.v. 10.000,- euro en een solotentoonstelling in de nieuwe Hengelose Kunstzaal…”

“De genomineerden voor de Wolvecampprijs 2008 zijn: Maaike Schoorel (Londen), Evi Vingerling (New York) en Marc Bijl (Berlijn).”

heartpool.nl/algemeen/intro.asp?NieuwsID=16

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

9 Comments

 1. Ja! kunstenaars assistent van het jaar; denk aan het chineese mannetje van de Karel Appel docu, ‘n soort Nick Nack (zie: man with the golden gun).

  Trouwens Rein Wolfs in de jury en een solo van Bijl in zijn paleisje komend jaar? Is dit net zo ‘oneerlijk’ als waar Francis Alÿs het over had bij The Vincent van dit jaar?

  Ik geloof dat ik bijna zeker weet dat Schoorel gaat winnen, Saatchi heeft altijd gelijk.

 2. ik hoop dat er waarnemers bij deze verkiezing aanwezig zijn, want ik kreeg dit in mijn boksje:

  Volgens onze database bracht u uw stem uit in het kader van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar, maar kreeg u geen email om uw stem te bevestigen.

  Als dat inderdaad zo is, kunt u ons dat laten weten door dit bericht terug te sturen. Wij zullen uw stem(men) op de door u als meest gewaardeerd aangegeven finalist(en), alsnog meetellen voor de uitslag van deze verkiezingsronde.

  Met vriendelijke groet,
  Namens het Organiserend Comité
  Els de Bar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*