About [Redactie] 8953 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Mwoah. Als Pijbes zulks aansnijdt als directeur Rijks raakt het slappe van de hap wel af en wordt het nieuws, nieuws ter overdenking aangeboden. Ik denk dat hij een punt maakt – al ben ik vooral nieuwsgierig naar wat Pijbes allemaal precies heeft gezegd. Maar tot nu toe kon ik alleen het persbericht en de vertaling ervan door het Parool vinden.

    Sterker aangezet is de kwoot ‘alle Europesche cultuursubsidies afschaffen’ – wegens teveel papierwerk wel te verstaan!

    Als laatste: Braindrain punt dat P. aanhaalt aangaande het Rijks is natuurlijk ook weder waar. Had ik nooit aan gedacht. Krijgt het Stedelijk natuurlijk ook mee te maken.

    In ieder geval: ik ben wel benieuwd naar het hele stuk – als zodanig voorgelezen of gespeeld op het museumcongres. P. zoekt en vindt de publiciteit als van oudsher.

  2. Doorklikken Koomen!Ik verstond onder kunst in de openbare ruimte beelden op straat ed. Misschien wat misvormd door de STROOM-activiteiten dienaangaande. Als het museum de openbare ruimte is, zou het dan ook gratis toegenkelijk moeten zijn? Het verband met de auteurswetgeving ontging me ook, dat snijdt echter wel hout, evenals die papierwinkel waarmee ook wij, de mensen in het veld, te maken hebben.
    De brain-drain is zeker een punt, maar dat heeft alles te maken met een in het algemeen verarmend kunstklimaat: de mensen die echt door willen gaan naar het buitenland! Er bruist van alles aan de onderkant, maar zodra er echt geïnvesteerd moet worden is het moeilijk in Nederland, het lijkt potdomme wel voetbal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*