About [Redactie] 8974 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

11 Comments

 1. Ik was laatst in een restaurant in Venice Beach met zomaar een Kippenberger aan de muur, en zomaar zo dat iedere gast met een spaghetti bolognese er spetters op kon maken met rode tomaat, later hoorde ik dat de eigenares een relatie had gehad met K. en dat ie haar blijkbaar een schilderij had gegeven, maar niks daarover in zijn biografie. Niks.

 2. @M
  dat vind ik een gewaagde uitspraak M, ik zou niet durven treden in het bepalen van een mogelijke toegevoegde expressieve of conceptuele waardevermeerdering die een kwantitative uitbreiding van spahettisaus zou hebben op voornoemd werk. Mijn opmerking wilde eerder wijzen op de ontstaansreden van Kippy’s werk: de amoureuze verbintenis met ene K. waaraan dan ook de reden van plaatsing verbonden is. Een plaatsing die heer Cioran opmerkelijk overkomt: niet in het museum en niet in de biografie. Ik vond het wel een sympathiek idee om Kippy’s werk waarin vaak de ontstaanslocatie aangegeven wordt niet weg van die ontstaanslocatie aan te treffen. Het kunstwerk is niet van zijn plaats geweest. Een mooie gedachte in deze ultra-mobiele, uitwisselende wereld van hot naar her en weer terug. Het heeft ook zijn plek niet in de canonieke zuigkracht van de musealisering gevonden. Dat is opmerkelijk te noemen.

 3. ik was laatst in kirchlinteln bij een dame die beweerde dat ze zes maal sex had gehad met kippenberger. maar er hing geen tekeningetje van hem aan de muur, laat staan een schilderij…

 4. Wat iets kan zeggen over ofwel de kwaliteit van de onderhavige sex of over de canonieke zuigkracht van de musealisering in omstreken Kirchlinteln (bij Scharnhorst), versus die in LA. Wat deed je daar eigenlijk GJ?

 5. Maar Jack Segbars, u vindt het duidelijk ook opmerkelijk dat die Kippenberger (het waren er eigenlijk twee) nog steeds in dat restaurant hing. Of hingen. Dat ze er eigenlijk beter op hun plek zijn dan in het museum (hoewel, misschien hangen ze nu wel in het museum, wie zal het zeggen, met tomatensaus en alles, want ik zag ze daar, in dat restaurant, ook alweer een half jaar geleden) kan ik met u eens zijn, hoewel men zich in deze tijd toch bewust is van de prijs van zulke schilderijen en dat werkt bevreemdemd in zo’n spaghettirestaurant. Kortom, het was een opmerkelijke ervaring, vandaar dat ik dat opmerkte en de opmerking hier toch wilde plaatsten.

 6. Daarom, en opmerkingen die niet gemaakt worden zijn gewoon losers. Je kunt daar wel wat spaghettisaus overheen mikken but it won’t do the job.
  Voel jij je nu schuldig heer Cioran dat je zo’n mooi onschuldig spaghettischilderij het museum in hebt gejaagd? Want geloof me maar, credit-crunch of niet, een Kippy blijft mooi wel een Kippy.. en de buren hebben gewoon nog steeds best wel wat geld en luisteren mee..

 7. De falende of wellicht overdadige canonnieke zuigkracht van de dame in kirchlinteln was het wellicht die het Kippy onmogelijk maakte er op een leuke beeldende manier verslag van te doen? Der Kippy war demnachst ausgepinseld..

 8. @JS, 22-10 15:30 Het voor mijn geestesoog opdoemende beeld voorstellende een zweterig Amerikaans eethuisjes interieur bevolkt door een Teutoonse serveerster (k?) en een dubbele kippy met tomaatsaus brachten mij van teen tot kruin dermate in vervoering dat ik een impulsieve aansporing niet kon onderdrukken. waarbij opgetekend dat een dergelijke mate van vervoering mij nooit of te nimmer is overkomen bij de aanschouw van ener kippy’s konterfijtsels.

 9. Nee meneer Segbars, , ik voel me nadrukkelijk niet schuldig. Waarom zou ik ook? De eigenaresse van het etablissement was zich zeer bewust van wat ze in huis had, en handelde waarschijnlijk in de geest van. Als de museumpolitie later het werk is komen ophalen voor de tentoonstelling van de oude meester, dan had dat niks met mijn opmerking te maken. Die waren waarschijnlijk allang op de hoogte van de verblijfplaats van de laatste wilde Kippenbergers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*