About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

 1. In de papieren Volkskrant van vanochtend Michael Zeeman over de plannen van een kunsthal op de Zuidas en dan met name over de commissie: “een kleine oligarchie van elkaar afdekkende potentaatjes. Zij identificeren zich nog altijd met de ondernemende mannetjesputters die Rembrandt op zijn Staalmeesters portretteerde – en hebben kennelijk niet in de gaten dat zij […] vandaag de dag nog het meest op een kaartclub lijken die de speelkaarten allang heeft vervangen voor een kwartetspel”

  […]

  “Is het groepsdementie, grootheidswaanzin of de vertrouwde hoofdstedelijke hoogmoed waar deze wichtigmachers aan lijden? Wat zou er eigenlijk in hun jenever zitten als zij vergaderen, en wordt er wel op toegezien dat dat op meer dan vijfhonderd meter van een coffeeshop is?

  […]

  Zou het de zwetsers van de Amsterdamse cultuur ontgaan zijn dat men in hun stad nog niet eens een fietstunneltje onder een bestaand museum kan verbouwen zonder in de problemen te geraken? Of de lijdensweg die het ontwerp voor het verbouwde stedelijk Muuseum aflegde voordat de architecten in wanhoop de handdoek in de ring gooiden?”

  Die zwetsers, die zijn in deze Martijn Sanders (ex-Concertgebouw), Wim Pijbes (Rijksmuseum) en Joost Kuiper (ABN Amro).

  “Heren, heren, houd nou toch op met die bizarre luchtkastelen. Zorg er liever voor dat het herstel van het Rijksmuseum en de vernieuwing van het Stedelijk Museum eerder klaar zijn dan die Noord-Zuidlijn.”

  Op de forum pagina, to the point en hilarisch. (Nog) niet online helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*