About [Redactie] 8944 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

10 Comments

 1. Israelische Olafur…
  de joodse ijslander uit Rotterdam!

  gefeliciteerd jongens! een beetje naamsbekendheid kan geen kwaad voor de nederlandse pers, zo te zien,

 2. In het persbericht van de Prix de Rome staat “Olafur Olafsson i.s.m. Libia Castro, (1973, IS / 1969 ES) wonen en werken in Rotterdam)”

  Kijk, zo word je in het NRC van IJslander Israelier. IJsland, dat is kredietcrisis.

  De Estlandse kunstenares Libia Pérez de Siles de Castro werkt met de Israelische Ólafur Árni Ólafsson. Kwoot: “their art is a matter of language, urban identity and the effects of globalisation on local communities.” Zo is het maar net.

  http://www.libia-olafur.com/

 3. ik snap er niks meer van, het ene moment vinden ze je heel eng en moet je het liefst weg, maar je word nog niet voor een prijsje voorgedragen en het zijn ineens “onze rotterdammers” heel raar, ik verbaas me zowiezo ieder keer weer over dat vreemde wij en ons rotterdammers gevoel , kan iemand mij inwijden in deze fascinerende materie? of is het geheim?

 4. als je niet in rotterdam hebt gewerkt is zoiets inderdaad moeilijk uit te leggen. heeft met het krakter van het kunstenaarslandschap te maken. zo hebben bv. 3 van de 4 genomineerden een tijd een gastatelier bij stg. bad gehad. dan wordt het toch een beetje een familieaangelegenheid ;)

 5. @jj, dat maakt het wel iets duidelijker ja, dank jj.
  misschien dat alle buitenlanders voortaan standaard voor een kunst prijsje moeten worden voorgedragen! weer een probleem opgelost.
  ze kunnen in ieder geval rekenen op de warme steun en sympathie van alle rotterdamse kunstbroeders! en kom daar nog maar eens om in deze barre tijden. mischien werkt het ook in andere steden. ik zal eens in amsterdam luisteren wat men hiervan denkt.

 6. Even voor de duidelijkheid:
  – Rossella Biscotti (1978, IT, woont en werkt in Rotterdam)
  – Nicoline van Harskamp (1975, NL, woont en werkt in Amsterdam)
  – Ólafur Ólafsson i.s.m. Libia Castro, (1973, IS / 1969 ES) wonen en werken in Rotterdam)
  – Sara Rajaei (1976, IR, woont en werkt in Den Haag)
  Maar is het niet veel interessanter dat alle shortlisters voldoen aan een heel specifiek profiel: werk gebaseerd op ‘elders’, veelal quasi- of mede-documentair van karakter, sociaal-politiek geëngageerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*