Reboot – Bas van Vlijmen

basvanvlijmen1

In aanzet een prachtig monument.

Marjolein Kriek is de eerste vrouw van wie de DNA-volgorde in kaart is gebracht. Uitgeprint en sessiegewijs op een staak geprikt door Bas van Vlijmen.

basvanvlijmen.com/reboot/

basvanvlijmen2

basvanvlijmen3

basvanvlijmen4

haren

Tegenover het beeld van Erasmus bij de Laurenskerk. Want die Erasmus, die kon ook wat.

advertentie(s)

Één:

“Erasmus was de centrale denker in een tijd die ook wel de eerste geboorte van de moderniteit genoemd wordt. Zijn werk heeft een belangrijke invloed gehad op de hedendaagse samenleving.”

Twee:

“Nu, 500 jaar later kunnen we de meest fantastische dingen bedenken en ook uitvoeren: van genoomscan, tot mobieltje, tot deeltjesversneller. Tegelijkertijd is de toekomst onvoorspelbaarder gebleken dan ooit.”

Drie:

“Met deze interventie op het Grotekerkplein wil ik de vraag stellen of ons zelfbeeld en maatschappijbeeld niet zwaar achter loopt bij de wetenschappelijke, technische en geo-politieke feiten. Zijn we niet aan een herstart (reboot) toe zodat we het heden weer adequaat kunnen beleven ten einde weer creatief naar de toekomst te kunnen kijken.”

Met deze interventie wil Bas van Vlijmen een vraag stellen.

basvanvlijmen.com/reboot/

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Volgens mij was het niet de bedoeling dat je die tekst hier citeert, JB.

    (Tekst die perfect is voor bv. een projectsubsidie-aanvraag: schaamlap voor comissieleden om zich achter te kunnen verschuilen. Anderen ergeren zich aan het ‘niks’.)

    Nu, op jacht naar de vraag in kwestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*