About [Redactie] 9083 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

21 Comments

  1. Sjah – rel, bij mij schoten er ook enkele godslasterlijke termen door de kop, toen ik de Boy-Mans-post kreeg!!

  2. Een typisch Nederlands verschijnsel?

    Is het niet eerder een verlate Nederlandse reactie op wat in buurlanden allang gemeengoed is?

  3. @EvdL: Het is in sommige buurlanden óók gemeengoed de boel vol te dumpen met kerncentrales, ten oorlog te trekken en interneringskampen te hebben, dús?

  4. Drukte om niks. Sjarel Ex doet een goed woordje voor zijn sponsor. So what? Als Sjarel Ex aan je vraagt om in het water te springen, doe je dat toch ook niet…. of wel natuurlijk…..

  5. @Jacko: Kijk ik ben misschien iets te 60/70er jaren door maatschappij kritisch betrokken te zijn, maar door een laconieke houding aan te nemen accepteer je ook dat iets minder “brave” sponsoren de cultuur op handen gaan dragen om zieltjes te winnen. ( gaan kunstenaars tentoonstellingen weigeren omdat een museum zich structureel afficheert en werft met/voor een sponsor?). Deze discussie was er eerder t.a.v. publieke versus commerciële omroepen, misschien moet men daar lessen uit trekken.

  6. Erik Schilp, directeur van het Zuiderzeemuseum, in hetzelfde artikel: “Dat musea op termijn het publiek zouden aanbevelen een bepaald automerk te kopen, omdat het merk sponsor is, sluit Schilp niet uit.”

  7. Toch drukte om niks, alsof jij gaat luisteren naar Erik Schilp als je een auto wilt kopen.
    Mijn opvatting is geen laconieke houding. Een museum zal zich niet moeten inlaten met minder brave sponsoren. Zolang de cultuur angstig staat t.o.v. het bedrijfsleven is een vruchtbare samenwerking uitgesloten. Weldenkende mensen uit de cultuur kunnen goede samenwerkingsverbanden aangaan met weldenkende mensen uit het bedrijfsleven. Voorbeelden te over.
    Niet zo angstig.

  8. het zijn juist de “penningen” die mij angstig maken!! Blijft men daar “een weldenkende” museumuitbater bij?

  9. waarom denken kunstenaars altijd de ze het morele gelijk aan hun kant hebben? kan iemand mij dat misschien uitleggen?

  10. Een verzoek 50% van het bedrag direct aan het museum te doneren en de andere 50% op een spaarrekening te zetten om een Saab of zo te kopen zou misschien verstandiger en publieksvriendelijker zijn, maar het is anderzijds wel een slimme manier om eindelijk lage inkomensgroepen en minder hoog opgeleiden ten minste op één manier bij het museum te betrekken.

    Een vrijwillige degressieve kunstbelasting met als extra gratis bonus de illusie miljonair te worden. Iedereen blij.

  11. @m, niemand? wat raar! zeker te druk allemaal?
    ik heb er zelf ook wel eens last van hoor, tis geen verwijt oid. blijf erg benieuwd naar de oorzaak van dit vreemde fenomeen.

  12. “waarom denken kunstenaars altijd de ze het morele gelijk aan hun kant hebben? kan iemand mij dat misschien uitleggen?”

    Ik hebben het morele gelijk aan mijn kant, omdat ik een ander perspectief op de wereld heb dan andere mensen. Ben daarom ook naar Duitsland verhuisd, hier hebben slechte kunstenaars een goede kans op een blitz-carriere!

  13. ach beste mensen, het heeft toch niets van doen met gelijk of ongelijk. Als jullie pilletjes moeten slikken, ga je dan met het shirt van de farmaceut pillen propageren? Omdat je een eigen wil bezit, ga je normaal gesproken van je morele gelijk uit, discussie zal uitwijzen of dit terecht is.

  14. Ook in het kader van de BankGiro loterij:

    “Kunst meets Fiat 500 in Van Gogh Museum […] Selwyn Senatori maakte eerder ondermeer benefietwerk voor de Hersenstichting, Orange Babies, Wilde Ganzen en Stichting Simavi.”

    Dit riekt wel een beetje naar plattitude, 06lijn mentaliteit, museum onwaardig. Een sponsorrelatie kan ook volwassen. Die loterij levert GELD op maar dat is dan ook alles.

    http://www.evenementnieuws.nl/nieuws/9681/Kunst+meets+Fiat+500+in+Van+Gogh+Museum.html

    (Oh, wacht: Van Gogh reed ook in een Fiat. Er is toch over nagedacht.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*