About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

30 Comments

 1. James Purdy is ook dood, aardige man was dat, schreef prachtige boeken.

 2. Een prachtige grande dame. Sentimentele strengheid, hysterisch rationeel, geordend willekeurig. Minimalisme ‘ontmaskerd’. Een prachtig voorbeeld van een oeuvre waarin productie en beschouwing van diezelfde productie onderdeel uitmaakt van een en hetzelfde proces: dat is waarachtig conceptueel.

 3. Ze hebben tot donderdag (Kunstbijlage) en vrijdag (Cultureel Supplement) om in beweging te komen. Nu heb ik nooit het idee gehad dat Darboven erg veel door de Nederlandse pers is besproken, mogelijk omdat haar werk een stuk minder ‘vriendelijk’ oogt dan dat van Bourgeois, maar haar bijdrage is groot (tentoonstellingen als Political/Minimal geven blijk van haar invloed). Samenwerkingen, onder meer met Cage, zijn daarbij ook nog eens een goede les voor gebureaucratiseerde ‘cross-over’ obsessies.

 4. Zie NRC van donderdag 19 maart: met necrologie van Hanne Darboven. Inderdaad wat laat, maar gek genoeg besteedden de persbureaus helemaal geen aandacht aan haar dood, en zag ik het zelf pas vandaag op de Artinfo site staan. Overigens mogen jullie de krant ook best tippen hoor, als jullie eerder horen dat een belangrijke kunstenaar overleden is. Zou ik zeer op prijs stellen!

 5. Misschien een shortlist met ‘artists most likely to die soon’? Dan kunnen de necrologien alvast voorbereid worden.

 6. Zo’n shortlist is een ideetje. Wie stelt het op en stuurt het naar de redacties? Goed kunstproject ook: iets met ‘einde aan (vul maar in mythe van de kunstenaar, modernisme, welk -isme dan ook ((hangt van de desbetreffende verscheidene af)), de medialisering en de betrokkenheid van de burger ten aanzien van cultuur in een veranderende constellatie.

 7. ironie is een moeilijk dingetje, I know
  u leest wel de kwaliteitskranten gvb? ik zelf vind ze erg moeilijk en met veel letters

 8. Haha, tot welke limiet kunnen we dan nog spreken van ‘shortlist’?
  En is iemand suggereren voor de lijst niet ook een beetje kraai-achtig? En is zo’n lijst openbaar en worden de aanleveraars van materiaal onthuld? En is er verzekering voor eventule aanklachten wegens doodsverwensing, intimidatie dan wel bedreiging? Je weet het niet meer tegenwoordig.

 9. geen idee, vertel.. nu wordt het gezellig..
  Wie opent ‘de parade naar het aanstaande einde’?

 10. Hoewel een fan van Clint Eastwood ben ik niet bekend met de Dirty Harryfilms. Beter te spreken van ‘jouw’ klassiekers c.v.w.sp., niet ieders body aan klassiekers is identiek.
  Clint Eastwood (1930 ook alweer), zijn necrologie ligt ergens bovenaan Sandra?

 11. Tracey Emin, een van de Chapman broers. En natuurlijk Elke Krystufek, zij komt uit Oostenrijk.

 12. Maar ik moet daarbij zeggen: het is meer een gevoel dan een wetenschap.

 13. @ js:niet bekend met dirty harry ? een klassieker is een klassieker , er bestaan natuurlijk geen ‘jouw’ klassiekers of ‘mijn’ klassiekers , een poldermodel voor klassiekers? dirty harry is gewoon een klassieker . (punt) maar om niet nodeloos off topic te dwalen , zulke lijstjes daar komt narigheid van

  @energiek chicago: elke krystufek is toch nog niet zo oud?
  of komt het omdat ze uit oostenrijk komt..

 14. @c.v.w.sp
  natuurlijk is de categorie ‘klassieker’ tijds- en cultuurgebonden, daarover hoeven we niet de negatieve associatie van het ‘polderen’ op te roepen maar zulks eenvoudigweg te constateren.
  Voor mij is Willy van der Kuijlen een klassieker. Dat zal niet voor iedereen zo zijn. ook punt (ik laat mij niet zomaar een punt aansmeren als die niet op zijn plaats is).
  @beheer
  Sorry voor de topicvervuiling maar dat is de schuld van c.v.w.sp,misschien kun je hem royeren of vragen niet meer zulke onzinnige replies te posten. Hanne zou zich diep schamen.

 15. Misschien kun je maar beter geen ironie meer gebruiken JS. Of juist meer oefenen met het gebruik van emoticons, bijna zoals je in je werk eigenlijk ook al doet: Een smiley en een tekst die uitlegt waar de smiley over gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*