Viaduct Transister

graf9

Was voorzien van monumentale betonkleurigheid

Viaduct in Kralingen-Crooswijk- voortaan in de smaak roze.

“Het plafond is knallend roze, de 15 pilaren van superleuke prints voorzien en met de hand vakkundig geschilderd, beide schuine wanden fungeren als een heuse portrettengalerij met mensen uit de wijk.”

Geproduceerd door the Mothership – winnaar Ketelbinkieprijs 2008.

enterthemothership.com/index.php?mact=Alb[…]returnid=15&hl=ndl

transister.nl

_dsc0152

viaduct-aug-2008

_dsc0177

182

163

Officiele opening woensdag 25 maart 16:00 uur

cbk.rotterdam.nl/?a=menu-1&id=317

(Foto’s Rick Messemaker)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

15 Comments

 1. Nou de boel is weer opgeleukt, gezellig hoor! Heerlijke vertrutting van de openbare ruimte! Daar wordt Rotterdam steeds beter in. Chapeau!

 2. Mijn smaak is het niet, teveel van alles, alleen roze of alleen de portretten had nog gekund. Schreeuwt van lelijkheid, volgende keer beter!

 3. Smaak verschilt natuurlijk.

  Hoe het er eerst uitzag was echt super triest. Dit gaat niet iedereen leuk vinden, maar het is ook niet saai. En het had altijd erger gekund ;)

 4. @ Kim.
  ‘Vertrutting van de openbare ruimte’ ?? Als ik een vlecht in mijn haar doe, is het dan ‘vertrutting van mijn kapsel’? Of als ik bloemen plant in mijn voortuin, is het dan ‘vertrutting van de straat waar ik in woon’?

 5. @ eva
  voor mij heeft het niets met vlechtjes en bloemetjes te doen. Ik begrijp niet waarom deze ‘decoratie’ wordt toegevoegd aan de openbare ruimte. Krijg het gevoel van; laten we de openbare ruimte op leuken, de truttigheid zit hem voor mij in de hoeveelheid elementen, kleurtjes, stijltjes…. het is decoratie geworden. Als je daar voor kiest dan kun je helemaal over de top gaan maar dat gebeurt helaas ook niet. Ik vind het gewoon jammer want volgens mij is het een hele mooie locatie om spannende ingreep te doen.

 6. Het riekt enorm naar kunst in de openbare ruimte. En dat is niet positief bedoeld. Decoratie omdat het moet. ‘Graffitibriljant’ -> ambtenarenurban.

 7. Waarom hebben mensen schijnbaar alleen maar behoefte om commentaar achter te laten als ze iets te zeiken hebben, nu ik ook weer:

  Zeikerds: fiets toch een blokje om, of ga in de gemeenteraad lekker zitten anti-betuttelen!

  ik vind het echt heel erg tof!
  en ik houd van roze.

 8. ‘ambtenarenurban’ – Als we die met z’n allen nog een aantal keer via andere media het land in weten te krijgen, dan wordt 2009 een goed Van Dalejaar.

 9. @ Sylvia

  Dat heeft misschien te maken met het feit dat niet alles gelijkwaardig gewaardeerd wordt als het een gemeentelijk project betreft. Wat dat betreft is je gemeenteraad-suggestie een goede. Al zou het kunnen dat niet iedereen daar zin en of tijd voor heeft.
  Stel; je vind roze toevallig niet mooi. Sterker nog; je moet er van overgeven. Dan is het knap vervelend als je eerst elke dag door dat tunneltje fietste of liep en nu ineens rekening moet houden met minuten langere reistijd om met een beetje frisse asem op je werk en of studie te verschijnen.
  En dan begrijp ik heel goed waarom er vragen rijzen over waarom nu uitgerekend die kleur zo overheerst.

  Maar ja, het is schat ik in een bezigheidsproject en waarschijnlijk gesponserd door Sikkens plus het was ook een heel kleurloos doorgangetje dat mij uitermate beangstigde door zijn kale betonnen constructie. Bovendien was het mij ook nog opgevallen dat er iets was verandert in de buurt en weet;niet alle veranderingen zijn slecht.

  Ik hoorde ooit een verhaal van de Ketelbinkie-prijs winnaar over een op zijn neus gezet vliegtuig in de Witte-Withstraat wat mij meteen overtuigde van de diepzinnigheid van zijn ondernemingen. Het ging als volgt:

  De mensen geloven niet meer. Maar ze vliegen wel heel veel (naar zonnige vakantiebestemmingen). Als je veel vliegt voel je schuldig want dan verpest je het milieu. Nog meer dan je al doet. Daarom is vliegen de nieuwe religie. En een vliegtuig op zijn neus aan een staaldraad lijkt op het kruis waar Jezus Christus aan genageld werdt. Dus dat is het.

  Ik weet niet wie het vliegtuig gemaakt heeft. Het was geloof ik een Rus(of een team van Russen. Russen doen veel samen want ze zijn met heel veel) Iemand anders heeft het toen met de kwast gewit en in de WItte de WIth aan een kraan opgehangen. Al is dat ophangen denk ik gebeurd door de kraanbestuurders.
  Er zaten geen machinegeweren meer in maakte ik op uit het antwoord op mijn vraag. Dat vond ik wel een klein minpuntje maar je kunt niet op alle details letten.

 10. En o ja, nog een kleine toevoeging, over de gemeenteraad; die is echt te klein om iedereen toe te laten.
  Ik ben wel benieuwd trouwens of je het ook mooi had gevonden als het blauw was geverfd, dat tunneltje.
  Of vindt jij alle kleuren wel mooi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*