About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

9 Comments

 1. > des te meer reden de tegelraaf op te nemen in de TB linklijst

  Ooit een artikel over kunst of cultuur gevonden op de telegraaf online M?

 2. Inhoudelijk is de krant van wakker Nederland voor ons geen issue, maar door hun bereik wordt in de theater en muziekwereld wel erg op recensies gelet. Je moet wel genoemd worden, want dat scheelt publiek!
  @EvdL: Ik houd persoonlijk toch wel een zwak voor het lezen van recensies ed van een morsig met koffie dan wel alcoholica besmeurd stuk krantenpapier wat ik mijn handen kan houden en waar ik stukken uit kan scheuren.

 3. @Kees:
  Jep in de papieren Telegraaf wordt ook over kunst en cultuur geschreven en wordt lustig gerecenseerd, maar online vind ik daar niets van terug.

  @EvdL:
  kunstkritiek is idd een beetje naar het web verhuisd – je zegt het goed: “een beetje” – maar online kunstkritiek staat in geen enkele verhouding tot de aangehaalde kritieken/recensies/redacties in het Simber-artikel, zowel inhoudelijk als kwantitatief.

  Ik denk dat je online eerder moet kijken naar verslaglegging, beeldvorming andere wijzen van berichtgeving dan naar kritiek. Klassieke kritieken vind ik online iig bijna nergens. Endless lowlands komt daar dan nog het dichtste bij.

  (Met noot dat in simber wordt gerefereerd aan krimp van theaterrecensies – en het hier gaat over beeldende kunst. )

 4. @ JB, zeker wel, zij het sporadisch, en dan meestal over rodel en achterklap, maar je hebt hellemaal gelijk, de Tegelraaf heeft geen kunst rubriek. tenminste niet online.
  Mijn welgemeende verontschuldiging voor deze domme opmerking.

 5. Hmmm, de beeldende kunstkritieken die ik in de telegraaf zag betroffen eerder human interest stukken over een bepaald soort kunstenaars dan dat ik bespiegelingen op hoog niveau las over relevante actuele kunst, maar misschien mis ik wel eens wat?
  T.a.v. de kwaliteit van web-artikelen: een goed stuk tekst heeft tijd nodig, om te schrijven en om te lezen. Dat is er niet als je een weblog er bij doet en nog een toko draaiende houdt. Het gedrag van websurfers is bekend. Een formule waarin een site snel kan zijn en met een aantal goede mensen in een redactie en een bepaalde mate van bezoldiging (want schrijven is werken)zou iets kunnen opleveren, maar dan moet je nog de surfers aan het lezen houden. Het Simber stuk suggereert wel activiteiten in die richting en maakt nieuwsgierig naar uitwerking van dergelijke ideeën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*