Premiere Kapoen

kapoen-01

De premiere woensdag van Kapoen, een amateurtoneelstuk met 250 vrijwilligers uit de gemeente Barendrecht aan de Havenhoofd in Carnisselande.

Het begint vrij onschuldig. Op de achtergrond de vinexwijk Carnisselande, op het martkplein is door middel van steigerbouw een reuze openluchttheater ontstaan

kapoen-02

Kunstenares Anne Wenzel zit met haar kunstcommissie in het publiek met vlnr: Anne Wenzel, Albert Kliest, Flos Wilschut, Joost van Hezewijk. (Wat was het koud! Wie verzint ook een openluchttheater in april…)

kapoen-03

De burgemeester houd een toespraakje

kapoen-04

En dan barst een vrij onduidelijk verhaal los, over lieveheersbeestjes, die de overhand nemen in Barendrecht

kapoen-05

Demonstraties van de bewoners tegen lieveheersbeestjes en ene Aleid. (Let op spreuk: rood sla dood, vooral op de achtergrond van vrij christelijk Barendrecht)

kapoen-06

Zelfs de professor kan niets meer aan de lieveheersbeestjesplaag doen

kapoen-07

Maar daar wacht al het onbewoond eiland, waar Aleid uiteindelijk met de professor alle lieveheersbeestjes met gezang naartoe lokt. (Ik heb het verhaal niet verzonnen.)

kapoen-08

En dan nu het moment waarom ik de gehele tijd met commissie in de kou zat.
Een moment waar ik nog steeds niet weet wat mij is overkomen.

En nog steeds niet weet wat ik hier nou alweer mee moet.

kapoen-09

Mijn net geplaatst beeld is onderdeel geworden van een amateurtoneelstuk! En wordt als hoogtepunt als standbeeld voor Aleid onthuld. En dat elke avond t/m zaterdag weer!

kapoen-10

En daar staat ze dan. Bedacht met een totaal ander verhaal. Binnen enkele weken al onderdeel van de bewoners van Barendrecht geworden. Mijn eerste beeld in de openbare ruimte. En dan gelijk dit.

kapoen-11

En toen kwam een moment waarvan ik echt niet wist wat me overkwam: Aleid komt van haar eilandje af en, jawel: ze heeft de zelfde jurk aan als mijn beeld. Trouwens wel van plastic zakken van de Rabobank (hoofdsponsor Kapoen)

kapoen-12

Kapoen is nog te zien t/m zaterdag.

Mijn beeld natuurlijk ook daarna nog.

voor meer informatie kijk op dewaterdragers.nl

Beeldreportage plaatsing beeld:
trendbeheer.com/2009/03/27/anne-wenzel-carnisselande/

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*