44 Comments

 1. Het Parool:
  “Beekman blijkt al langer door het fenomeen Van Lith achtervolgd te worden, zo vertelt hij telefonisch vanuit zijn woonplaats Berlijn. Toen hij van de prijsuitreiking hoorde, kookte hij van woede. ”Ik stoor me niet aan die schilder. Dat hij mijn werk kopieert, is misschien zelfs een compliment. Wat hij doet is gewoon een beetje dom.”
  ”Maar wat me echt kwaad maakt is deze zogenaamde vakjury. Bij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst hing meneer er ook doodleuk bij. Ik vraag me werkelijk af hoe zo’n jury functioneert.””

 2. Plagiaat maar dan wel hele slechte kopieen, laat die jongen een kopieer apparaat kopen ziet het er misschien wat beter uit !

 3. De jury bestaat uit voorzitter Wim van der Beek (kunstrecensent), Marja Bosma (conservator moderne kunst van het Centraal Museum Utrecht) en Han Steenbruggen (directeur-conservator Museum Belvédère in Heerenveen)

 4. En de overeenkomst van onderwerp in zeker drie schilderijen dan? ‘Ik ben me ervan bewust dat mijn werk een beetje ‘Tjebbesk’ is. Dat is toevallig.’
  volkskrant 14 mei

  Heb je de link van Marisa Polin (hierboven) al gecheckt Gijs, kommop hey’
  Op deze wijze kan iedereen beroemd worden dit is nòg triester dan dat wijf met haar kattentasje hoe heet ze ook alweer,,,

  Kun je i.p.v. thema’s als, stock exhance en plattenbouw niet even bloemstillevens gaan schilderen of een paar afgetrapte Nikies weetikveel gewoon om net als alle andere hardwerkende schilders eerst een goed fundament neer te zetten zodat je op een natuurlijke wijze je gelaagdheid en diepgang op kan gaan bouwen wat hopelijk leidt tot een eigen stijl. Dit zijn eenmaal de regels van de kunstwereld volg je die niet dan word je bestraft.
  Ik ben zelf ook schilder en wanneer iemand tegen mij zegt citaatjes te ontdekken in mijn werk wordt ik gek, raak ik in de war want er was geen opzet in het spel. Ik verwerk deze kritiek en ga er vervolgens wat aan doen.

  De ‘Uilskuiken Jury’ moet ik op 1 punt gelijk geven en dat is, dat je genoeg potentie bezit om tot een interessante schilder uit te groeien dus blijf ik je volgen en ben ik reuze benieuwd naar wat je volgend jaar gaat brengen.

 5. Ik dacht dat mensen die origineel en oorspronkelijk werk maakten, degenen waren die in de prijzen vielen.
  Kom ik effe van een koude kermis thuis… (zucht)!

 6. Heeft iemand ook de andere imitators ontdekt? Ik zag een Hans Broek van iemand anders en Joris Geurts all-over: miscchien een trentje? Of krijg je dit als je schilders in een vroeg stadium brengt?

 7. Ben afgelopen zondag gaan kijken en ik moet zeggen dat Raquel Maulwurf de ware winnaars had moeten zijn van Art Amsterdam…

 8. ik sluit mij aan bij sandra, hoorde trouwens van veel mensen dat ze liever hadden gezien dat Raquel had gewonnen…

 9. Het werk van Tjebbe Beekman deed mij eigenlijk altijd enorm denken aan het oude werk van Robert Suermondt (helaas maar ééntje kunnen vinden; http://www.artnet.com/artists/lotdetailpage.aspx?lot_id=E75F1F428A121E775A59E50151A9976C)
  mooi hoor, maar ach. Dat lijkt dan weer op een serie die Richter ooit eens maakte etc,etc.- Schilderkunst is toch heel vaak hetzelfde als met gitaarbandjes,sierkippen tentoonstellingen en andere folklore;De verschillen zijn minimaal. Maar er zijn altijd weer mensen die ervan uit hun dak gaan. Zoals deze jury.Leuke folklore, maar met kunst heeft het niet zoveel te maken vrees ik.

 10. Van Lith weet totaal niet waar hij mee bezig is.
  prima dat iemand een lekkere kwast op papier kan zetten, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

  ik snap niet dat dit soort lege kunst een prijs kan winnen.

 11. kijk en daar zou de discussie over moeten gaan.
  hoe kan het dat een jury dit uitkiest?
  wat is er mis gegaan?

 12. Een goeie oplossing zou zijn geen prijzen meer toe te kennen aan jong talent maar aan de volhouders.

 13. Ik vrees dat je niet direct kunt linken naar paginas van galeries: bovenstaande verwijzing, waar gaat die naar, wat is de titel Simon? Kunnen we wellicht zelf door die verroeste framesets klimmen.

 14. Echt de hel dat galeries.nl: eenmaal ingelogd klik op Pim Trooster schilderijen van de dag bovenaan op de >> klik op het schilerij van Tjebbe Gijs van Lith, vers window full size resizing ontstaat, klik op onderaan ‘Klik voor motivatie’ verse popup met in kleine lettertjes een verhaal.

  Een structuur die niet uit te leggen is.

 15. Tjongejonge wat een provinciale kritiek van Pim Trooster. ‘de meester tjebbe beekman’ !
  Toen beekman debuteerde begonnen wat voorbeelden ook niet te zeuren, ik noem alleen al in nederland: robert suermondt, carla klen, daniel verkerk, g-brecht en ga zo maar door.
  Ieder land heeft een eigen school van dit soort vlekkerige snapshotschilders in huis. Eem commercieel beproefde formule. Toen het stedelijk zo’n Beekman aanschafte, toen had er net zo’n discussie kunnen komen.

 16. HAHAHA

  De overdaad verf, beeld en informatie die in mijn werk aanwezig is, staat als metafoor voor de hedendaagse overdaad in de maatschappij. De kwantiteitsbehoefte van de mens is tegenwoordig erg dominant in de maatschappij aanwezig. Hiermee refereer ik naar de hedendaagse honger van de maatschappij om alles steeds sneller en goedkoper te maken, zodat iedereen het kan aanschaffen. Om het vervolgens weer te vervangen door iets anders wat dan weer hip of zogenaamd noodzakelijk is om te hebben. Hierdoor lijken wij de waardering voor kwaliteiten (ambacht, liefde, emotie, gevoel en sentiment) die ons, de mens, juist definieert en onderscheid te verliezen. – Gijs van Lith

 17. nee maar, de meester zelf op TB.
  voorderest is deze non diskussie aan het verzanden in een flauw partijtje naam droppen, onduidelijk citeren, en ander pseudo kripties gepruttel, beetje helder en begrijpelijk blijven lieve jongens en meisjes!

 18. ik snap wel waarom het bovenstaande citaat hier staat: het gaat vooral om deze zin: Om het vervolgens weer te vervangen door iets anders wat dan weer hip of zogenaamd noodzakelijk is om te hebben.
  Over hipzijn gesproken. Van lith heeft gekozen voor wat werkt, en verder geen inhoudelijke keuzes gemaakt. hij waait met de winden van de trends mee zonder eigen mening.

 19. Epigoon op epigoon en gelul eromheen (zogenaamd maatschappelijk engagement) opgeklopte slagroom!

  einde discussie

  stop topic!
  zand erover
  schluss

 20. Tjebbe moet niet zo miepen!

  Naar mijn mening gaat dit hele gebeuren écht te ver… Die Tjebbe komt er verdomd laat mee als hij nu pas gaat zeuren nu Gijs bekend wordt… Tjebbe is een verdomde media geile h**r, dit zal goed zijn voor zn omzet…

  Uitermate triest naar mijn mening!

 21. wat een slappe magazijn werker gefaalde beeldend kunstenaars gezeik hoor ik hier
  ga aan het werk in jullie atelier in plaats van hier lopen zeuren
  ik ken Gijs persoonlijk en ik kan je vertellen dat het een goeie jongen is.
  nog steeds kan gijs mooi schilderen
  ach ja alles is al eens gekopieerd maar laat die gijs lekker zijn ding doen
  en nu hup weer in de nachtdienst gefaalde kunstenaars

 22. Als je iemand persoonlijk kent is die altijd okay. Ik ken hem ook hoewel heel oppervlakkig en hij is net als alle kusntnaars: graag veel over zijn werk praten, de wereld reflecteren zonder er echt aan deel te nemen.
  Waar deze discussie over gaat is de waarde van de inhoud van Gijs zijn werk en niet of hij een “goeie jongen” is of niet.
  Ja, schilderen kan hij maar dat hij heeft gekozen dat te bewijzen door een beeld te scheppen dat zich al reeds bewezen heeft vind ik op zijn minst laf. Zelfs al zet ik mij door dit commentaar in de rij met gefaalde kunstenaars, dan nog vind ik het werk hip en meningloos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*