About Jeroen Bosch 4652 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

46 Comments

 1. dus dat is de manier om een kekke beurs binnen te halen…Sjezus, wat een nieuws
  Kan die subsidie-aanvraag wel weer terug halen

 2. goed idee, via de random rekeningnummergenerator van het fonds nietsvermoedende burgers blij maken !
  een soort nul emissie kunst, en helemaal van deze tijd.

 3. Volgens de Volkskrant heeft het Fonds per jaar ruim 20 miljoen te besteden. Toch knap dat het je dan lukt de hele tent naar jezelf over te boeken.

 4. Zou hij al spijt hebben, het blijft toch diefstal, ook al is het maar van geld voor kunstenaars.

  Een prettige bijkomstigheid is wel dat de niet aflatende stroom verslagen over de Art Amsterdam in ieder geval even is onderbroken.

 5. @vliegtuig, en over je definitieve aanslag van het voorgaande jaar,
  wat zou die man toch zijn overkomen vraag ik me dan af.

 6. Ik denk dat we bijna allemaal regelmatig post van Clemens K. ontvingen. Ik in elk geval wel.

 7. het is toch gek. dit verhaal. ik heb jarenlang van clemens k. post gekregen omdat de definitieve aanslag voor mijn aangifte niet op tijd binnen was. ik kreeg eerder het idee dat daar een vrij bureaucratisch iemand zat, haast stoffig. hoe komt zo iemand dan naar jarenlang werken bij het fonds op het idee om binnen een maand dergelijk veel geld op andere rekeningen over te maken en dan in het buitenland te verdwijnen? dit strookt niet met het beeld wat ik van die man had.

 8. en nu maar hopen dat hij het niet allemaal opzuipt en er dan een tatoeage van neemt…..

 9. @ anne, ik dacht precies hetzelfde, hij klonk streng en doortastend in geschrift maar ook aan de telefoon.
  maar ja wie weet wat men van ons nog gaat horen, ;-)
  ik zeg ook wel eens rare dingen (zei iemand laatst).

 10. Ah Anne en M, dus stoffige, bureaucratische, doortastende en strenge mensen die al jarenlang werken bij het fonds kunnen de wet niet overtreden? Ik denk dat je beiden iets teveel Hollywood films hebt gezien. Je stelt diefstal gelijk aan avontuur en ziet als vanzelf Brad Pitt verschijnen. Of een andere boef.

  Reacties van ongeloof zijn een heel normaal verschijnsel, dat zie je heel vaak in dit soort gevallen. “Hij was een hele aardige man hoor, netjes ook, en hij zei altijd gedag.”

 11. @ enerziek chicagoo,
  alle genoemde kwalificaties zijn jouw woorden vriend,
  ik deel enkel de verwondering dat er bij deze clemens k. zeer waarschijnlijk “iets” is gebeurd waardoor hij na jaren deugdzame arbeid, tot deze vreemde actie is gekomen. verder kan ik aan je warrige betoog geen touw vast knopen, beterschap zou ik zeggen.

 12. Misschien werd deze brave huisvader wel afgeperst door boeven, die dreigden zijn zestienjarige zoon naar Moskou te ontvoeren als hij niet meteen met de miljoenen op de proppen kwam.

 13. Tsja, of hij was al die kunstenaars zat die hem alleen een zeikerd vonden..Pay back time. Koopt een Suzuki Swift en verdwijnt spoorloos richting een voormalig communistisch land.

  Staat er straks in de krant:
  AMSTERDAM – Clemens K, de man die X miljoen euro verduisterde van het Fonds BKVB, had een hekel aan kunstenaars. Zijn vrienden en collega’s zeggen zaterdag in het Algemeen Dagblad dat K. kunstenaars ‘huichelaars’ vond, ‘die geld opstrijken van de hardwerkende belastingbetaler’.

  Of hij is ingehuurd door Wilders die al langer een eind wil maken aan al die ‘linkse hobby’s ‘
  Conspiracy all over.

  You never know. Ik hoop dat ze hem, met geld en al kunnen achterhalen want straks moeten we een benefiet doen voor het fonds = een benefiet voor onszelf… het kan raar lopen.

  Anyway: Dat er bij het fonds blijkbaar geen tweede handtekening nodig was voor overboekingen van grote sommen geld vind ik ronduit dom.

 14. @brs,
  mischien dat jij het dan nog 1 keertje uit kan leggen, ik ben 1 en al oor! of gaat de preek van sjiekaago over mijn allereerste “goed idee” reaktie, ben echt reuze benieuwd.
  kom er maar in!

 15. Mag ik, brs?

  @M: Ik verwonderde me gewoon over jullie verbazing dat een ‘kantoorpersoon’ zoiets kan doen. Ik vond dat een nogal naïeve reactie, verder niets.

  De aanname dat er zeer waarschijnlijk ‘iets’ moet zijn voorgevallen waardoor hij tot deze daad is gekomen ‘na jaren van deugdzame arbeid’, het spijt me, waarom denk je dat?

  Zou het niet ook zomaar kunnen dat deze man al jaren naar dit ‘pensioen’ toe aan het werken was?

 16. @ Energiek,
  wat is in hemelsnaam een kantoorpersoon? ik heb zelf ook jaren op een “kantoor” gewerkt, en doe dat af en toe nog, ben ik dan ook een “kantoorpersoon”? ik heb ook jaren op een scheepswerf gewerkt, en niet op kantoor, dus daar gaat mijn identiteit !
  het is een man zoals jij en ik die een verantwoordelijke functie jaren naar behoeven uitoefend en op enig moment hele rare dingen gaat doen, ik vind dat opmerkelijk, zeker om dat ik hem wel eens sprak.
  mischien dat hier het verschil ligt, of je iemand “kent” of “met iemand van doen hebt gehad”, of dat het “een naam uit de krant is”, waar je net als hele hordes ander krantenlezers wel een oordeel over klaar hebt. Ik blijf me vrijwel dagelijks verbazen over het gedrag van onze soort (incluis mezelf) en als jij dat naief vind, prima.
  met vriendelijke groet, ate

 17. Een dergelijke fraude kan alleen slagen wanneer er sprake is van een ondeugdelijke organisatie. Wie was in dit geval voor die organisatie verantwoordelijk? En welke minister is er op aangesproken? Zulk amateurisme kan toch niet zonder gevolgen blijven!

 18. Jaap heeft gelijk, in elke deugdelijke organisatie kan het niet zo zijn dat een individu er met een mooi been vandoor gaat, ben geen voorstander van rücksichtslose bottum-up-verantwoordingsplicht, maar iedere organosatie zou dit moeten kunnen voorkomen

 19. Na al die kunstenaars jarenlang bediend te hebben, wilde hij zelf waarschijnlijk ook eens een kunststuk “produceren”! Proficiat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*