1 Comment

 1. Dit is erg grappig. Ten eerste omdat het maandag Vicoria Day was, de Britse en gemenebest versie van koniginne dag. Goede timing van die sneak dus.

  Ten tweede omdat de regisseur uit Québec komt waar ze geen Victoria Day doen. Hier heeft men ook een vrije dag, want die is van overheidswegen voorgeschreven, maar hier viert men vandaag de (zeer tijdelijke) overwinning van de katholieke frans-canadezen op de britse overheersers. Dat was in 1837. Dat was echt vuurwerk toen, ze hebben half Montreal platgebrand.

  Nu ja, niemand viert la journée des Patriotes eigenlijk, de mensen hebben gewoon een vrije dag, en gaan winkelen. Want in tegenstelling tot de hele rest van Canada, zijn de winkels hier gewoon open. Behalve de Ikea, zo viel mij op.

  Maar het is zo ongeveer te vergelijken met de situatie dat ze in Friesland op 30 april de moordenaars van Bonifacius gaan herdenken.

  Of zoiets.

  Tot zover de berichtgeving uit het Canadese landje Québec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*