Dick El Demasiado, overgewicht?

biginjapan

Trendluisteraars:
De Anton Philips van de Cumbia op Schiphol gesignaleerd.
Mocht U in Brabantse Cumbia geinteresseerd zijn, maar wel van die Authentieke, waar het Argentijns vet nog vanaf druipt…

canalcumex.com/php/demasiado/

(Integrale unedited inbox van de Anton Philips van de Cumbia, Dick El Demasiado)

…ga dan naar Japan, waar de 6de Cd van Dick El Demasiado (IBW’s exportminister Dick Verdult) uit is, en waar hij de komende weken optreed.
Tokyo, Osaka, Fuji Rock Festival.

Wel van te voren reserveren.
Leest U Engels, leest dan mee:

“Cumbia’s B-to-D-class/comical latin flavor has been enhanced through the powers of this exceptional talent. It’s like the magical powers/strangeness of Sensha Yoshida’s absurd comics has been honed to a peak. (…) If poison was served in such a large portion, it is the greatest poison.”
marked: 9 out of 10
Mitsuhiko Terashita, Music Magazine, Japan.

(…) He aggressively crosses over the boarder of cumbia and pursues a diverse style of music that reminds you of Frank Zappa, Tom Ze, and Biz Markie (…) This artist is one who has tasted both the bitter and the sweet.”
Masaaki Hara, in a second longer review , Music Magazine, Japan.

“…cumbia has steadily spread to the world in the past several years and into the club scene as well, led by Manu Chao and this eccentric Dutch man based in Argentina, Dick El Demasiado. If Manu was missionary style, Dick is stand-up doggy style.”
Shinya Matsuyama, Intoxicate, Japan.

“His strange sound has gradually spread from Argentina to all over the world. ZZK, a label that specializes in digital cumbia, also announces influences by him and pays him respect by calling him ‘Cumbia King’. (…)
While Dick’s sounds are naturally based on the dull and cheap 2-beat, they also relate to the US electro-rock of the ’90s such as the Butthole Surfers and Sun City Girls, as well as the west-Japan experimental rock such as Omoide Hatoba and the Boredoms.”
Shinya Matsuyama, Spa !, Japan.

Ik zei het, ik zei het ! Kwaliteit het geen tijd nodig.

grootsinjapan

in 2007 kreeg Dick El Demasiado deze mail vaneen onbekende fan uit Japan.

canalcumex.com/php/demasiado/

dse.nl/~ibw

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

 1. Ik dacht zijn vader, werkende voor Philips, maar Dick is een geniale Ben Turpin, supercool met zuidelijk temperament. Altijd feest.

 2. Te vi en Rotterdam, Worm……Y si Dick,por aca se lo extraña,despues de lo del Bareto no es tarea sencilla dejar de tener ganas de bailar el zon del demaciado.faaa,toda la noche brindando por todo y como en una pelicula eso de “para cacha de las coloradas” termine la noche sacando todo afuera por el vertice de un cillon destartalado del bareto,escuchando eee dick se va caminando por…aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.Mucho becirris,pero muchos,he,y aplausos tambien.cacha.

 3. Uit een inboxje van de meester zelf:

  “Volgens IBW-TRADITIE: TOTALE WILDGROEI

  Asahi Shimbun, grootste krant van Japan, afgelopen vrijdag.
  “”…Hij grijpt de microfoon en met een lage stem woelt hij het publiek om…hij moet een niet te doden feestbeest zijn. Zijn performance was niet van de categorie “nauwkeurig” en het vermogen om het publiek te laten lachen en dansen was zeer buitengewoon…”

  aldus de journalist- en verdienstelijke underground-producer Kentaro Takahashi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*