Gewichtig Wachten van Floris Schönfeld en Michael Sewandono @ ZAAL5, Den Haag

zaal2

ZAAL5 is de beeldende kunstpoot van het Filmhuis Den Haag. Vroeger zat naast het Filmhuis Den Haag het World Wide Video Center en de leegte die het vertrek van het WWVC opleverde werd opgevuld met een zaal voor installaties op het gebied van film, digitale media en beeldende kunst.

Gewichtig Wachten was eerder één avond lang te bezichtigen in Nest. Te kort volgens sommigen en daarom is er nu de mogelijkheid om de installatie nog drie weken te bezichtigen aan het Spui.

zaal1

ZAAL5 is wat kleiner dan Nest en de uitvoering is in zijn geheel dan ook wat krapper en kleiner.

film score performance

Ook anders is het voorprogramma, waarin de stukken literatuur waarop de films zijn gebaseerd zijn worden voorgelezen, begeleid door een live uitvoering van de muziek score.
Waar in Nest de context uit de films gehaald moest worden, wordt de context hier van te voren alvast mentaal geinjecteerd, wat voor de neutrale bezoeker ongetwijfeld tot een andere kijkervaring geleid zal hebben.

advertentie(s)

spontaan praatje

Manon Bovenkerk, de kersverse programmeur van ZAAL5 vertelt Michael Sewandono hoe trots ze is op haar eerste eigen inbreng in de ZAAL5 programmering.

gezellig druk

Bier en nicotine worden genuttigd op het terras dat al snel wat krap wordt.
Floris Schönfeld (links) is blij met de drukte.

Dus voor wie het nu nog steeds niet gezien heeft: naar ZAAL5 de komende weken.

filmhuisdenhaag.nl/content/8/zaal5.aspx

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*