Sneak Preview Lantaren-Venster: De helaasheid der dingen

De helaasheid der dingen, Felix Van Groeningen, 2009

Scholieren.com schrijft over het boek van Dimitri Verhulst: “In ‘De helaasheid der dingen’ keert de schrijver terug naar zijn geboortegrond in Reetveerdegem. [..] De helaasheid der dingen is zowel een gevoelige ode aan als een hilarische afrekening met het dorp van een jeugd. Verhulst is een sterk stilist, die met veel gevoel voor timing en vertelkracht de aandacht van zijn lezers vasthoudt van de eerste tot de laatste bladzijde.” De verfilming door Van Groeningen is zodanig goed dat je het boek bijna niet meer hoeft te lezen. De kwalificatie ‘geschikt voor havo en vwo’ is hier een pré.

scholieren.com/boekverslagen/21041
imdb.com/title/tt1075110/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*