NS weigert posters van Niet Normaal op te hangen

marcquinn

“[…] controversieel, schokkend, confronterend, smakeloos, aanstootgevend of anderszins maatschappelijk ongepast”

Instant succes. Afgewezen op grond van artistieke smaak of is de opruiende pose van de marmeren gehandicapte steen des aanstoots?

“Volgens een woordvoerder van de NS kan de poster aanstootgevend zijn voor reizigers.”

nietnormaal.com/index.php?option=com_content&view=article&id=66%3Agehandicapte-man-is-aanstootgevend&catid=4%3Anieuws&Itemid=32&lang=en

Meer van kunstenaar Marc Quinn:

maryboonegallery.com/exhibitions/2006-2007/marc-quinn/index.html

About Jeroen Bosch 4650 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

14 Comments

 1. Als het voor een SIRE-campagne was geweest in de trant van “je bent een rund als je met vuurwerk stunt” dan was het natuurlijk wel goedgekeurd.

 2. niet te geleuven..
  bedrijven en controverse
  herinnerd mij aan Herman Lamers en de haaien op schiphol..

 3. Tering zitten die fuckers van de NS er zo boven op. Dit werk zou eerst moeten hangen en na klachten zou er nog eens naar gekeken kunnen worden. Zeer waarschijnlijk waren die klachten niet eens gekomen.

 4. Ik denk dat de NS bedoelt dat het stigmatiserend en maatschappelijk ongepast is om deze kickboksende naakte partyhooligan als NIET NORMAAL te bestempelen. Had er NORMAAL op de poster gestaan was er niets aan het handje geweest.

 5. Ik denk dat de NS moet zorgen dat je op tijd aankomt, die reklame zuilen worden toch wel vernield.

 6. poep@ns, dit is smaakvoller dan het christelijke/bond tegen het vloeken terrorisme waar al jaren in afschuw heb naar moeten kijken.

  Ik hoor overigens bij het lezen van de onderbanner direct een zeer Limburgs Maxim Hartman stemmetje :)

 7. Heb ik iets gemist?
  Sinds wanneer is Wim van Krimpen
  woordvoerder bij de NS geworden??

 8. Als de NS ze wel had opgehangen was er ook gezeik ontstaan. Ik vind het wel goed dat er nog een beetje gelet wordt op wat anderen zou kunnen schokken. Ik vind dit vooral een ontzettend lelijke afbeelding. Ik ben blij dat ik die niet ongevraagd overal hoef tegen te komen. En trouwens: waarom zou de NS alle rotzooi die wordt aangeboden moeten ophangen? Doet Albert Heijn dat ook dan?

 9. Overigens vind ik ‘Niet Normaal’ een weer typische Nederlandse titel, verschrikkelijk.

  Een soort van poging om op Nederlandse niveau shockerend te zijn omdat men weet dat 90% van het volk het inderdaad ervaart als ‘Niet Normaal’.

  In plaats dat men bruggen bouwt (wat wel zou werken met ‘Difference on display’) zet men er zo een freakshow neer met zo’n titel.

  Het bekende ‘doe maar gewoon…’ gedoe, in Nederland is kunst alleen normaal voor mensen wanneer het in eens veel geld waard blijkt te zijn (denkend aan iets als Kunst en Kitch).
  Als we nu in eens een nog onbekende Beatles lp zouden vinden dan zouden we toch ook niet eerst hebben over hoeveel zijn die nummers waard?

  In andere woorden, niet normaal!

 10. Walgelijk beleid van de NS. Als er een of ander lingeriemodel haar tieten in je gezicht gooit is er niks aan de hand. Als het om een goede zaak gaat, worden ze opeens Amerikaans.

  En dan wel zeggen dat hun medewerkers mishandeld worden en dat de maatschappij moet veranderen. Maar als ze zelf een steentje kunnen bijdragen aan een verdraagzamere maatschappij krijg je dit. Een beter milieu begint bij jezelf? Een betere maatschappij ook!

  Weer een reden om niet met de trein te reizen. Bahbah

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*