Fluxus in Nederland @ XX Multiple Galerie

Nederland heeft niet zo’n grote rol gespeeld in Fluxus maar gelukkig is er collega-galeriehouder Harry Ruhé die onvermoeid aantoont dat Fluxus hier wel degelijk actief was.

xxmultiplegalerie.nl/

Een mooi wandje met vooral Nederlandse memorabilia.

Ook Charlotte Moorman is aanwezig.

Veel uitgaven in vitrines…

bijvoorbeeld van Mieko Shiomi.

Milan Knizák.

Harry Ruhé betoonde zich een bevlogen explicator…

ook tijdens de heerlijke happen…

van een al even onvermoeibare keukenprins.

5 Comments

 1. Niet zo’n grote rol? (Vrijwel) geheel per toeval kwam ik in het bezit van een mooie ansichtkaart uit ’63(?) van Nam June Paik te NY aan Willem de Ridder te 020 waarin hij hem (naast allerlei andere liefkozingkjes) mededeelt dat hij na overleg met de Amerikaanse in principe welkom is bij de Fluxus beweging. U zult begrijpen dat ik deze kaart keihard koester!

 2. @vos: ik wilde net zeggen; laat Willem de Ridder het maar niet horen.
  En bij mij niet zeker of hij officieel uitgenodigd is voor de Fluxus beweging, maar wat te denken van enkele werken van Wim T. Schippers. Zijn flesje leeggieten in de zee werd ook buiten NL met belangstelling gevolgd.

 3. Beste Vos,

  Graag zou ik deze ansichtkaart (of een kopie ervan) eens zien van u. Ik ben momenteel bezig met een scriptie over Willem de Ridder en dit lijkt mij een interessant document voor mijn onderzoek.

  MvG,

  Maud

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*