Ich bin Enric Marco @ IFFR

Documentaire over Enric Marco, als jonge man gaat hij in de 2e wereldoorlog vrijwillig in een fabriek in Duitsland werken want daar valt goed te verdienen. Na de oorlog liegt hij een carriere als het gezicht van de Spaanse holocaust overlevenden bij elkaar (200 lezingen per jaar waaronder het Spaanse parlement). In 2005 komen z’n leugens uit en barst het schandaal los. Nu is er een documentaire over de beste man waarin hij wordt gevolgd op een reis door Duitsland op zoek naar zijn herineringen. Wat volgt zijn anderhalf uur zelfmedelijden en krampachtige leugens. Als documentaire is het een beetje rommelig en het eigenlijke verhaal is al vrij snel verteld maar het totale gebrek aan zelfkritiek van Enric Marco maakt het toch tot een fascinerende film.

Volgens het IFFR program al voorbij, volgens de regiseur ook nog te zien op 4 februari a.s. (geen idee waar).

FilmFestivalRotterdam.com/nl/films/ich-bin-enric-marco/

FilmFestivalRotterdam.com/nl/films/ich-bin-enric-marco/

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*