Workspace10 Submit Your Proposal

Merel van ‘t Hullenaar en Niels Vis – +1 MomentaaN “In het midden van Zaal 5 werd een representatie van Zaal 5 geplaatst met een filmprojectie van de buitenruimte. In tegenover gestelde richting werd een videoprojectie getoond van de binnenruimte van Zaal 5.”

Geld verdienen was nog nooit zo gemakkelijk. Aanvraag voor iets audiovisueels in zesvoud voor 29 maart de deur uit. Tweemaal 9000 euro ligt op u te wachten:

“[…] een site-specific installatie met bewegend beeld in ZAAL5. Een deskundige jury kiest twee winnaars die elk €9.000,- en vier weken ZAAL5 ter beschikking krijgen voor de realisatie en expositie van hun plannen.”

workspace10.nl/

Roderick Hietbrink – Mis en Scène “Door een waarheidsgetrouwe, gespiegelde projectie van de ruimte tegen de wand van de zaal en zachte geluiden achter de gordijnen, onderging de bezoeker een vervreemdende en suggestieve ervaring.”

Kijk voor de voorwaarden, blader door het archief voor werk van de prijswinnaars van voorgaande jaren:

workspace10.nl/

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Site-specific kan in dit geval niet alleen op de ruimte slaan maar ook op de context van ZAAL5 binnen het Filmhuis Den Haag: beeldende kunst in relatie tot cinema. Werk dat voor de ruimte in fysieke zin wordt gemaakt, zal dus op een andere plek ook op een andere manier getoond worden.

    Tot nu toe heeft dat goed uitgepakt. Een aangepaste vorm hoeft geen concessie aan het werk te zijn, het kan ook simpelweg een nieuwe fase in het werk opleveren. Zo stond Lumokinese van Mike Rijnierse en Willem Marijs vorig jaar op het Flux/s festival in Eindhoven, in een totaal andere ruimte maar met prachtig resultaat.

    Manon (programmeur ZAAL5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*