We Like Art

Winkelmoment van woensdag 17 maart: Frank van der Salm, Exposure, 150 euro inc BTW (Klik door voor grote afbeelding)

Nu al een paar maanden draaiende, het übersympathieke / lovenswaardige initiatief We Like Art. Dagelijks een werk van een kunstenaar bekeken en beschreven. En anders dan andere logs met prijskaartje aangehangen. Want:

“Het verlangen de zaak een beetje op te schudden dat is het uitgangspunt van deze site. We willen hier de vaak naar binnen gerichte kunstwereld voor jou ontsluiten en manieren vinden om enthousiasme over kunst te delen.”

“We Like Art wil een nieuw publiek bereiken voor beeldende kunst door aanstekelijke besprekingen van kunstwerken. Over werk dat ons raakt en waar wij hebberig van worden. Hoog tijd voor een weblog dat informeert over beeldende kunst van hoge kwaliteit onder de € 1.500.”

Geen woord aan gelogen. Hoge kunst – lage drempels. Enthousiasmeren.

welikeart.nl/about

Met onder meer in de kolommen werk van Stephan van den Burg, Marcel van Eeden, Viviane Sassen, Koen Delaere en de hier eerder via vermelde Ad van Denderen.

Toegevoegd in de linklijst in de rechterkolom —–>

Volgen die site: welikeart.nl

Begonnen mei 2008 en zeker het laatste jaar actief is de website artupdate van kunsthistoricus Ko van Dun.

“Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen in de hedendaagse kunst is er Art Update; een blog en een serie lezingen in vijf steden die de kunst van nu in een duidelijke context plaatst tegen een maatschappelijke en politieke achtergrond.”

artupdate.nl

Ook toegevoegd in de linkslijst in de rechterkolom:

pytr75, weblog van architect Pieter van Dorpe,

pytr75.blogspot.com/

Sander Zweerts de Jong: weblog annex Rotterdam agenda (soort van)

sanderzweertsdejong.blogspot.com

De Ondergrond: N.O. Kunstberichten

deondergrond.nl

Het Stroom Foodprint log: “over de invloed van voedsel op de cultuur, de inrichting en het functioneren van de stad. Dit weblog biedt informatie en inspiratie.”

stroom.typepad.com/foodprint

En last but not least onder het kopje kranten: NRC heeft sinds enige tijd online een cultuurblog: staat net wat meer/anders in dan in het cultuurgedeelte van de krant online.

weblogs.nrc.nl/cultuurblog

Waarmee de linklijst rechts weer vrij compleet is met het aanbod Nederlandse kunstlogs.

Wat/wie zijn we nog vergeten?

About Jeroen Bosch 4733 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Bedankt voor de complimenten!! Piepkleine correctie: we hebben de maximale, nog steeds sympathieke prijs, opgeschroefd naar € 1.500.
    Zo kunnen we net nog bijvoorbeeld een tekening van Pere Llobera / een foto van Marjan Teeuwen meenemen… Vandaag trouwens een Dana Lixenberg voor € 195!

  2. hartelijk dank voor deze post JB, ik had m over het hoofd gezien! de resterende frank van der salms gaan nu als warme broodjes..10 to go

  3. het was vanmiddag een gezellige drukte bij het fotoinstitut. iedereen kwam zijn frank van der zalm ophalen. gezellig! en het fotoinstitut begrijpt er helemaal niets van! ze hebben het foto al twee jaar maar ineens loopt het binnen een dag helemaal storm.
    ja, dat is de kracht van internet.
    wellicht goed om daar eens als institut over na te denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*