About [Redactie] 8953 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. Mooi geschreven stuk, goeie verwoording van herkenbare indrukken…alleen…die schuldvraag; dat is een goeie. Misschien zijn “linkse hobbyisten” daar nu eenmaal gevoeliger voor? Het besef dat hetgeen je doet ook een gevolg heeft i.p.v. dat je je leven vult met passief consumeren (letterlijk en figuurlijk) en “de boel de boel” laten?

  Probleem is dan dat het hele links en rechts-denken nergens op slaat als het als collectieve camouflagetruc om eigen handelen en verantwoordelijkheid te neutraliseren wordt gebruikt. Van zowel links,rechts als recht-door-zee. Geertje W weet dit maar al te goed en probeert (als elitair figuur) zichzelf als hoeder van de gewone man voor te doen.
  Slim, maar het heeft niks met links en rechts te maken, dat is marketing. En dat zie je overal terug…

  Als je rust wilt is het natuurlijk beetje vreemd om in Amsterdam te gaan wonen, nietwaar?

 2. Bedankt voor je reactie, die goede vragen opwerpt. Die laatste opmerking daar denk ik niet op die manier over na, ik ben namelijk nooit in Amsterdam “gaan” wonen, maar ben er ter wereld gekomen. Geen kwestie van keuze dus, maar eerder een toevallige ‘setting’. Los daarvan zijn rustzoekers en mensen met een Geert W-fobie toch niet verdoemd tot de provincie? Dat gaat wat ver…

  Dank aan Trendbeheer voor het doorlinken!

 3. haha nee niet persoonlijk bedoeld, meer in het algemeen; Amsterdam is naar mijn idee juist in Nederland een plek waar je (bij benadering) in verschillende aspecten in een aangenaam “cultureel klimaat” kúnt vertoeven (mede dankzij de internationale kruisbestuiving), en je daarmee iets meer aan “het dominante Nederlandse gemiddelde” kunt onttrekken…en juist daarom een aantrekkingskracht heeft voor veel “linkse hobbyisten” iets wat in mijn ervaring in bijvoorbeeld Rotterdam en Eindhoven toch iets anders gaat…wat ook z’n charmes heeft vanzelfsprekend.

  Daarnaast is Amsterdam natuurlijk ook een met Febo’s en Engelse toeristen dichtgekitte ballentent met alle gevolgen van dien…Mooi contrast toch eigenlijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*