Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Net open; mooie driedubbel (en dwars) expositie bij Onomatopee te Eindhoven, in de nieuwe plek, en wat voor een!

Onomatopee.net

(Een bericht van Erosie)

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Met binnen de driedubbel een duo-expositie van Anne Dijkstra and Peter Koole; (con)textual What do we really read?

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

En de presentatie van (weer zo’n mooie) Onomatopee publicatie “Untranslatables” (ontworpen door Remco van Bladel).

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

(houdoe staat er niet tussen helaas)

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

En gelijk door naar de presentatie van de eerste editie van “the Form and the Frame”, dit keer met een samenwerking tussen (topvormgever) Eric de Haas, kunstenaar/schrijver Bart Groenendaal en criticus/schrijver/onderzoeker Merijn Oudenampsen, die uiteindelijk uitmondde in een redactionele-vertaling-in-advertentie-vorm in zowel Vrij Nederland als Elsvier van hun onderzoek naar de relatie tussen tekst,beeld, doelgroep, redactionele keuzes, politieke kleur, beeldvorming en wat dies meer zij, en nog veel meer. En het is nog écht echt ook!

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Geertje W denkt er zowel links als rechts het zijne van.

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Onder het genot van een natje en een droogje

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

wordt het publiek gevraagd te participeren.

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

“maybe to trigger people to write down intelligent questions about exactly that?”

Onomatopee 41 / 50.1 / 33

Schrijver, top-curator en multitmultitasker Freek Lomme drinkt er een biertje op, gaat het zien!

T/m 30 mei. In Eindhoven. Bleekstraat 23 welteverstaan.
Nóg betere foto’s en meer op Onomatopee.net

About [Redactie] 9054 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

  1. Het werk van koole stond al langer tijd op mijn lijst om eens te tonen: het beeld is actueel, de strategie enigszins klassiek, licht dadaïstisch, maar de lading van zijn bronnen en keuze van representatie van die bronnen maakt dat het werk lijkt te ontglippen aan de concrete politieke lading van het beeldmateriaal wat hij gebruikt en er een soort esthetische, sterk tekstuele catharsis ontstaat: het werk doet ontglippen en berusten zonder aan intensiteit te verliezen. Daarmee eist het ook de blik op; verlangt het werk gezien te worden en, extra more, geconcentreerd gelezen te worden.

    Het is juist die lading die ik erg mooi vind als voorwoord naar ‘de Vorm en het Venster’, het research project wat achter de (con)textual is gesitueerd. Dat project is bruter omdat Onomatopee, specifiek de genodigde redactie, daadwerkelijk artikelen als advertenties hebben geplaatst in Elsevier en Vrij Nederland. Tegelijkertijd is ze gematigd in haar uitvoering; respectvol en vaktechnisch prikkelend. Natuurlijk is het makkelijk om het project op dit beeldend resultaat af te rekenen maar juist daarom willen we het hele proces als geheel opvoeren: van redactievergadering tot eindartikel in de bladen. Dit alles is te zien in Onomatopee in diverse lagen (film, notulen, neveninfo en onderzoeksmateriaal) wat we zo helder mogelijk aan hebben willen bieden/presenteren. Speciaal voor bezoekers zijn er potloden waarmee de bezoeker als ‘infiltratieredacteur’ zijn eigen input kan toevoegen. (tweede redactie, Annelys de Vet en Jeroen Boomgaard, is nu bezig met onderzoek en komt in juni tot presentatie in OMP)

    daarmee komen we weer terug bij koole: wat lees je, wat ontglipt en wat voor politiek resteert: nieuwe politiek of oude politiek? Hoe sta je hier in of hier tegenover? Elke selectie is redactie is politiek is vormbeheer.

    of heet dat trendbeheer?
    :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*