Voor op een weemoedige regendag…

Krabben te zien alsof ze in een episode van Lord of the rings zitten en prachtige woeste zeeen te zien vanuit bizarre helicopter views. Prachtige onderwaterfootage met niet al te veel, jawel, Nederlands onderwijzend gepraat. Beelden van een wereld die zeker voor een groot gedeelte van het publiek zaterdagavond onbekend waren. Erg indrukwekkend was te zien hoe de mens de oceanen trotseert in ruw weer en dat je beseft dat dat ook weer gefilmd is.

En dan komt de mens, aan de ene kant verkennend wat deze bijzondere planeet te bieden heeft, aan de andere kant bruut de haaien aan boord halend, vinnen afknippend en dan levend terug het water in…

Boodschap: Geniet en koester onze oceanen en check wat onder onze neus te zien is voor het uitgeroeid is! Beetje weemoedig dus en af en toe wat herhaling maar misschien is dat wel juist nodig voor ons mensen!

4 Comments

  1. He, dat was de LV-sniek van enige weken terug, waarvan enkele Trendbeheerders het einde niet haalden (vrij bijzonder). In de nazit werd er nog gerept over de oneindige scherptediepte, gedateerde jaren 70 natuurmoraalfilmerij en de Top-Acteur Scholten van Aschat.

  2. Ja hallo, ik was een van de TB-ers die het einde niet haalde. De reden was idd. natuurmoraalfilmerij van het soort waar Disney goed in zou kunnen zijn, niveau huilen om doodgeknuppelde zeehondjes cq. een besmeurd poppehoofdje tussen het riet met op de achtergond de doorgeroeste vaten chemisch afval. Er werden mooie zaken in beeld gebracht, maar niemand nam het op voor de haring.

  3. Ow, ik had vorige week nog dat affiche secuur nagespeurd toen ik er toevallig langs liep. (Volgende keer niet zelf nadenken, gewoon imdb openklappen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*