Lotte Geeven en Marjolijn de Wit, Just Namedropping @ Billytown

Bij Billytown een tweede episode in het nieuwe onderkomen.
Een sprookje met twee jonge meisjes en twee iets oudere mannen, het kan bijna niet mooier..

billytown.nl

Billytown zit in een oud kantoorgebouw in Rijswijk. Na een flink stuk fietsen is er de beloning van de klim omhoog van zo’n 8 trappen.

Helemaal bovenin vindt de bezoeker een heel erg witte tentoonstellingsruimte naast een zestal ateliers. Lotte Geeven en Marjolijn de Wit hebben er een gesamtkunstwerk gemaakt dat sinds dinsdag aan de wereld getoond wordt.

Ze komen beide van de rijksakademie en zijn door Marius Lut verleid om Amsterdam een tijdje te verruilen voor Rijswijk.

Als we de tentoonstelling mogen geloven dan heeft dat hen goed gedaan. Het zware van rijks is vervangen door de lol in Rijswijk, zo lijkt het wel.

De dames zijn samen zo vrij aan de slag gegaan dat het niet goed meer valt te zien wie waar verantwoordelijk voor is en het mooie aan de presentatie is dat je ook geen moment de behoefte voelt om het uit te pluizen.

De vormen en media buitelen vrolijk over elkaar en de inrichting in de ruimte is zo gemakkelijk dat het onduidelijk is waar het ene werk begint en het andere eindigt met een dynamische visuele slingertentoonstelling tot gevolg.

De dames zijn overduidelijk al goed op elkaar ingespeeld na twee jaar rijksakademie, maar Marius Lut had nog wel een verrassing en uitdaging in petto.

In Rijswijk moeten ze namelijk ook aan de slag met een architect en een schrijver, respectievelijk Marchel Ruygrok en TB’s eigen Gerrit Jan de Rook.

Gerrit Jan de Rook bewijst dat hij ook bij Trendbeheer best wel wat meer praatjes bij de plaatjes mag zetten. Hij voorzag een begeleidende publicatie van hedendaagse sprookjesteksten.

De publicatie is overigens de rit naar Rijswijk en de 8 trappen al waard, want het is een door Frank van Munster / Type 3 vormgegeven en door de kunstenaars handgezeefdrukt visueel projectverslag in een oplage van 60 voor de belachelijk lage prijs van 10 euro.

En dan krijg je er ook nog een custom made miniwerkje bij ook.

Twee zelfs.

Wie er ook eentje wil kan nu op de fiets of trein springen, want elke donderdag is Billytown open. Gelukkig is er ook bezoek op afspraak mogelijk.

www.billytown.nl

Exhibition 13/07/10 – 30/07/10 thursdays between 12.00 and 20.00h or by appointment
More info or contact: www.billytown.nl / info@billytown.nl / 0031 (0)6 81 81 14 02

4 Comments

  1. Wat een verassing! 2 lieftallige dames die hun eigen ego’s even opzij zetten om samen grenzen te verleggen. Ondanks de complexiteit van het samenwerken is het toch mogenlijk op de toeschouwer van een boeiend spel te voorzien. Verwondering, verbazing, nogmaals kijken en herkenning. In 1 woord: Prachtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*