De alzheimer expres

Yvonne Droge Wendel en Lino Hellings maken in 2008 een kunstwerk/project voor de Bieslandhof, een verpleeghuis voor demente bejaarden. Van vilt breien tot treincoupe aan huis.

“De belangstelling van de bewoners voor de treincoupe is groot. […] Urenlang zaten ze in de trein.

[…]

het is soms bestwel lastig want als er mensen van onze afdeling in de trein zitten wil je de deur open laten zodat ze uit zichzelf erin en eruit kunnen maar dan lopen ook de mensen naar buiten die wegloopdrang hebben en alleen maar weg willen en niet de rust of besef hebben om in de trein te blijven zo raak je soms weleens het overzicht kwijt””

bies.nu

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*