About [Redactie] 8890 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

 1. Hou er sowieso maar mee op. In dit geval ben ik het helemaal eens met Wim Pijbes, die onlangs nog in Buitenhof kraakhelder was over de onnodige bouw van nog een Nationaal Historisch Museum. Waarom in een klein land dat we zijn, nóg een Rijksmuseum bouwen. 50 miljoen voor de bouw van een gigapand in Arnhem (!) + 8 miljoen per jaar om de boel draaiende te houden. Ik zeg bundel je krachten met het Rijks, nee wacht, stop er gewoon mee en verdeel nog wat van die belachelijke uitgaven in de rest van de cultuur.

  Met alle respect: Arnhem is een prachtige stad en heeft naast Sonsbeek en Mode Biënnale ook nog het prachtige Museum voor Moderne Kunst (met het mooiste museumuitzicht van Nederland). Lijkt mij voldoende.

 2. Zijn er in Amsterdam dan musea die open zijn?

  Als je het dan toch over geldverspilling wilt hebben, dan kunnen we nog wel even doorgaan.

  Arnhem heeft prima gebouwen staan waar een Historisch Museum in gemaakt kan worden: Essentgebouw (staat binnenkort leeg en heeft een heeele grote parkeergarage)of het Gelredom (voor een halfopenlucht museum) of de Rijnhal …;-)

 3. Ondanks dat ik zelf in Arnhem woon, goede beslissing.
  Nu maar afwachten of het bespaarde geld niet slechts gaat naar de redding van 3 symfonieorkesten en het omroepkoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*