5 Comments

  1. Het is heel erg indrukwekkend. Wij waren er woensdag, in de loods waar Job Art de beer maakt, met een groep uit de Staalmanpleinbuurt. De beer is groots en omvangrijk, het werk is een immense klus, betonijzer tot 20mm, dat in ontelbare stukken gezaagd is, gelast is, in de vorm gebogen moet worden. Vanaf maandag 8 november is het eerste deel van het frame, de poten, te bewonderen in het Staalmanpark en woensdag wordt het spuitbeton getest. Het is mooi dat deze foto’s vvan het frame er zijn, want als de beer er eenmaal staat, gemaakt van spuitbeton, zou je nooit kunnen weten hoe mooi en bijzonder die is gemaakt.

  2. Grappig: al aan de eerste foto zag ik dat dit werk van Hofman moest zijn.

    Is dat omdat hij een handschrift heeft ontwikkeld of omdat hij steeds hetzelfde truukje doet?

    Ik hou het op het eerste. Tof!

  3. Het filmpje moet je zien, want het toont het werkproces, dat anders nauwelijks in te schatten en te bevatten is. Wat zou het leuk zijn als we straks in het Staalmanpark naast de beer ook een serie over het maken ervan zouden kunnen laten zien. In ieder geval kan dat via een website, en dat moet absoluut, vind ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*