About [Redactie] 8944 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

 1. “Den Haag zou 16,5 procent gaan inleveren op het cultuurbudget” en “Den Haag Culturele Hoofdstad 2018 (DHCH2018) is bezig met een campagne om te zorgen dat Den Haag Culturele Hoofdstad van Europa wordt in 2018” (Bron)

  Wat is stuitend? Dat is stuitend. Als —> dan. Beleidskromheid om van te kokhalzen. Tuurlijk kun je bezuinigen op cultuur, maar steek dan geen miljoenen in domdromerij om Den Haag culturele hoofdstad van de planeet te laten worden.

  Doel:
  “versterking van de culturele infrastructuur, grotere cultuurparticipatie van de Haagse bevolking, grotere naamsbekendheid en een versterking van de internationale profilering, betere Europese samenwerking en samenwerking binnen de Haagse regio, een impuls voor het (cultuur)toerisme, verbetering van het vestigingsklimaat, meer conferenties (ook na 2018) en een versterking van de stedelijke trots. […] een economische opleving in de hele stad: het genereert inkomsten in het MKB, de horeca, de evenementenbranche en in de culturele sector. Veel jonge cultuurmakers kunnen bovendien profiteren van de activiteiten van de culturele hoofdstad. ”

  Mooi zeg.

  Middel om dat doel te bereiken:
  “Den Haag bezuinigt van de grote steden in Nederland het meest op kunst en cultuur.”

  Ah slim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*