About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

8 Comments

 1. Kunstenaars zijn geen vormgevers en vormgevers zijn geen kunstenaars. ik begrijp ook wel, dat er soms vermengingen optreden.
  Maar mogen we daar a.u.b. nog enig onderscheid in blijven maken?
  Nu worden die termen wel wat al te gemakkelijk verwisselt. Er mag wat mij betreft best wel een discussie komen of vormgevers wel of niet thuishoren op deze biennale.
  Ik zeg niet dat dat onder geen beding zou kunnen, maar er mogen wat mij betreft wel goede redenen zijn. Dat geldt trouwens ook voor de vanzelfsprekendheid dat meer en meer kunstpresentaties ingewisseld lijken te worden door vormgevingpresentaties door musea.
  M.n. bij musea vermoed ik vaak nogal wat opportunisme bij deze keuzes. Makkelijker verteerbaar en een groter publiek aansprekend.
  Ik zeg niet dat dat helemaal niet kan. Vaak genoeg heb ik heel goede presentaties gezien, maar geregeld ook wel zo plat, dat ik denk, moet dit in Godsnaam in een museum.
  Juist in deze tijd dat autonomie steeds meer verdwijnt en in het nauw komt te zitten, vindt ik dat dit begrip niet nog eens vanuit de cultuur zelf moet worden uitgehold.

 2. zullen we de kritiek over laten tot na de presentatie zodat we er iets inhoudelijks over kunnen zeggen? Ik ben zelf best benieuwd wat het op gaat leveren.

  Overigens kunnen beide disciplines nog wel wat kruisbestuiving gebruiken. De doorsnee vormgever kan best nog wat meer verbeelding gebruiken en de doorsnee kunstenaar wat meer beeldend vermogen.

 3. Of gewoon weer Barbara Visser sturen, die momenteel hard gaat voor de Clemens K. Award (wie sleept zoveel mogelijk fondsen leeg in zo kort mogelijke tijd)

 4. Overigens, ik denk dat de nederlandse kunstenaars al genoeg over zich heen krijgen. Mogen ze, daar waar zij zich nog kunnen vertegenwoordigen, dat dan aub. in volle teugen doen?

  Als je te veel gaat mengen, dan krijg je een bruine drab, dat erg op poep lijkt.

 5. Oh, er is geloof ik een misverstand ontstaan. Ik dacht dat het om kunst ging of tenminste een presentatie van een (soort van) kunstwerk. Blijkt nu dat het eigenlijk gaat om kunstenaars en kunstenaarschap.

  Overigens is er nog zat plek bij de opening om je als kunstenaar te vertegenwoordigen en in volle teugen de drank te drinken.

  haha, je schrijft poep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*