In Pursuit (of Tracks, Traces and Transformations) @ Nest

Tracks, Traces and Transformations eindigde vorig weekend, afgelopen donderdag gingen 10 studenten van de KABK de uitdaging aan om in vier dagen hun eigen versie te installeren.

nestruimte.nl/in-pursuit

Tracks, Traces and Transformations draaide om verplaatsing, reizen en afstand. De studenten van de afdeling 3D van de KABK kozen binnen het thema hun eigen pad. Dat van Malyssa te Hove leidde al liftend naar Wenen en werd na thuiskomst omgezet in fotowand en video.

Eveline Gransjean dook in trein, bus, donker en bos..

.. en Silben de Jonge trok zijn stofzak en schoenzolen leeg van resten opgedane ervaring en herschikte het onder de keukentafel.

Catinka Kersten ziet flessenpost als representatie van de afzender; reizen op afstand.

Daniel van Stralen graveerde de definitie van onze aardkloot uit heden en verleden in koper..

.. en Achlaja Mast zocht een eigen route in klassiek gips.

Viktor Yudaev was persoonlijk bereid om hoofddocent Martijn Verhoeven de mentale afstand tussen afbeelding en het afgebeelde uit te leggen.

Pia Louwens combineerde publieke lezing en persoonlijk drama tot een praatje zonder plaatjes en trok de aandachtige toehoorders mee in een tragische reis naar een plek waar niemand wil verblijven.

Het was niet de enige performance. Het enthousiaste publiek viel plotsklaps muisstil toen bleek dat kunstenaar Frank Maximilian Heiser zich had opgehangen.

Als een levend schietlood richtte hij zich op het centrum der aarde. De intensiteit van deze eenvoudige handeling werd versterkt door de bijna religieuze aandacht van een roerloze publiek.

Ook Marline van der Eijk gebruikte simpele middelen voor een sterk beeld.

Een patroon op de vloer werd langzaam de muur ingetrokken.

Aan het eind van de avond had de opwikkelunit net even wat persoonlijke bijsturing nodig, maar dat maakte het werk niet minder krachtig en direct.

Ook docent Reinout Outshoorn zag bij In Pursuit een bovenacademische prestatie. Wie er donderdag niet bij was heeft het moeten missen, want einde avond kwam de Tracks, Traces and Transformationsreis toch echt ten einde.

http://nestruimte.nl/nl/projecten/in-pursuit

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*