About [Redactie] 8976 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

 1. “Gathier gaat aquarelleren met watjes”. That’s a little more information than I need.

 2. Het zou aardig zijn als een serieuze journalist hier eens een onderzoekje aan zou wijden. Wat een rare club dat ‘Kunstweek’, en waarom verbinden allerlei serieuze mensen hun naam aan die flauwekul?

  Check dit: http://www.jaarboekkunstenaars.nl/foto/pages/defeiten

  Nieuw Wereldtijdschrift in 11.000-voud (zie Lijmen van Elsschot) verklaart misschien waarom er zoveel mensen werken bij de firma Kunstweek.

 3. stichting kunstweek is opgericht door David Polak en volgens mij heeft hij ook BAS (business arts service) opgericht http://www.kunst.nl/
  BAS verkoopt kunst (veel keurtjes/past goed op kantoor/lekker vrolijk) aan bedrijven en voor BAS is het goed wanneer de kunstenaars die zij vertegenwoordigen in de lijst van meest gewaardeerde kunstenaars staan want dat geeft meer aanzien en is goed voor de verkoop.

 4. Dit is trouwens ook fascinerend. Een herenclub (incl impresario van Fuchs) die met andermans geld kunstwerken van gelouterde (vnl. oud-ateliers-) kunstenaars weggeven aan buitenlands musea… op voorspraak van Fuchs!
  Het ontvangende museum moet wel 10% betalen en plechtig beloven het werk vaak te laten zien.
  Vandaag werd de laatste gift gepresenteerd.

  Niets ten nadele van Joep van Lieshout maar hier hangt een bedompt achterkamertjes luchtje aan.

  http://www.dutchartworks.nl/index.cfm/site/Stichting%20Dutch%20Art%20Works/pageid/A804A1FC-E1E8-9889-70BC9429422B3A33/index.cfm

  “Dutch Art Works zoekt steun bij de politiek voor het faciliteren van beleid dat garandeert dat de doelstellingen van stichting binnen de kaders van de Mondriaan Stichting voortgezet zullen worden. Op die manier zal Nederlandse topkunst in de toekomst permanent te zien zijn in buitenlandse musea.”

  Ook dat nog. Waarom zou courante kunst ‘geplaatst’ moeten worden? Wie legt verantwoording af voor arbitraire keuzes die vooral door langlopende loyaliteiten lijken te zijn ingegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*