Michael Wayne, Eline de Jonge, Halbe Zijlstra

Michael Wayne

“Mijn werk gaat over beweging en kleurintensiteit in combinatie met de vorm van de compositie. De blik van de toeschouwer wordt als het ware naar binnen gezogen met een ontwaken van de zintuigen als gevolg…..omdat elk doek de ziel wenst te beroeren.”

galerielamber.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=201&Itemid=2&lang=nl

Eline de Jonge

“Het lijkt alsof de figuren heel kunstig met een ingebouwde vertraging worden weergegeven, zodat voor de kijker een synthese ontstaat van haast en contemplatie, van beweging en stilte. Haar doeken stralen een merkwaardig soort rust uit, terwijl de omgeving nou niet bepaald tot rust uitnodigt. Die spanning is de kracht van haar werk.”

elinedejonge.com

“de staatssecretaris [bekende] ietwat ongemakkelijk dat hij erg van moderne schilderkunst houdt, met name Michael Wayne en Eline de Jonge. Zijn huis hangt er vol mee.”

metropolism.com/news/de-smaak-van-de-staatssecretaris

Halbe Zijlstra bij Pauw & Witteman:

pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=19430&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=54595aec194f43b02aff8c542380d178

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. Een staatssecretaris van Cultuur die niet opkomt voor cultuur …
    Het is om te janken.

  2. Hij spreekt zichzelf (mijn inziens) tegen bij P&W door en kwaliteit en kwantiteit te verlangen. Tevens moet de sector zelfredzamer worden cq. meer omzet genereren maar ondertussen wel de btw omhoog douwen. En dan die uitspraak “Kwaliteit zonder publiek; daar heb je niks aan”. Alsof iets geen bestaansrecht heeft als het niet ook onmiddelijk goed in markt ligt. Ik denk terug aan het leven van van Gogh en pink een traantje weg. Kapot schaam ik me voor deze vvd-hardliner en ik verbaas me enigzins dat er niet meer mensen hier over zijn uitspraken vallen.

  3. Uit “Ajaa” van Tjitse Hofman: “…/ Zij gaan liever kezen / en snateren vrolijk verder / of er niets aan de hand is / / Best optimistische / beesten eigenlijk / eenden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*