About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

 1. Boris van der Ham in dat artikel: “Zijlstra [moet] zijn visie nog bedenken.”

  Dat is precies wat er tegen deze bezuinigingen van dit ‘kabinet’ is. (En waarom je ‘kabinet’ tussen aanhalingstekens moet schrijven: geen visie.)

  Ook zielig voor de politicus van het jaar: niet alleen de ganze dag zure gedoogadem in de nek, nu ook nog eens de zwarte piet toegespeeld krijgen.

  Deze buspisser, doodrijder, doordrinker, zakkenvuller of [doorhalen wat niet van toepassing is] is zelfs te scheiterig voor korting op cultuur op het conto? Wel de rode neus van Clairy Polak afhakken maar niet doorpakken? Doet het pluche al zeer?

 2. Volgens Bart de Liefde (VVD) wordt er een overschot aan cultuur geproduceerd. Mocht dat zo zijn dan kan dat mooi als tegengif dienen tegen het overschot aan pulp wat over ons heen wordt gestort. Kan er uberhaupt sprake zijn van een overschot aan cultuur? Een overschot van liefde bestaat toch ook niet? Een overschot van De Liefde mag wat mij betreft wel aan banden worden gelegd!

 3. @JB
  Het is eerder de VVD die de kans schoon ziet om een ideologische sprong te maken. Wat je aan onderbouwing hoort is zuivere VVD-talk: de markt bepaalt inhoudelijk de parameters. God verhoede dat een overheid hierin een stem zou formuleren. Het is keiharde liberaliteit. Geback’d door het CDA smaldeel dat het niet zo heeft op de ‘kritische’ Randstadkunst en de kans schoon ziet om de rancuneuze regiofolklore te bedienen of in ieder geval de fondsen af te nemen van de Randstadkunst. Die kritische functie is natuurlijk ook de enige reden waarom de PVV dit beleid steunt. Maar eerlijk gezegd lijkt het me dat deze Vereniging niet de tijd heeft om te denken aan een cultuurpolitiek/nota.
  De VVD ziet de kans schoon, mark my words.
  Nu is het

 4. Het past bij iemand als Bosma, die zichzelf als intellectueel van de PVV afficieert en nu ineens zichzelf blijkbaar toch ook niet te veel te vervreemden van cultuur. Eerst de macht opzoeken deels door o.a. de culturele sector af te doen door zelfbedachte termen als “linkse hobbies”.
  En nu terugkrabbelen om jezelf blijkbaar niet al te veel als barbaar neer te willen zetten.
  Heel begrijpelijk mechanisme, maar graag wel de volle verantwoordelijkheid nemen voor de toon en de woorden van het afgelopen jaar Heer Bosma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*