Herb and Dorothy

“You don’t have to be a Rockefeller to collect art.”

Hartverwarmende documentaire over Herb (postbeambte) en Dorothy (bibliothecaresse) Vogel die in het New York van de jaren 60 beginnen met het maniakaal verzamelen van kunst (met name conceptueel en minimalisme). Het salaris van Dorothy wordt gebruikt voor de huur van een piepklein appartement in Manhattan plus levensonderhoud en van Herbs geld wordt kunst gekocht. Een kunstmarkt bestaat bijna niet en de Vogels kopen heel veel kunst die bijna niemand wil hebben. Een deel van de kunstenaars wordt later wereldberoemd en de Vogel collectie groeit uit tot een van de belangrijkste kunstverzamelingen van de afgelopen 40 jaar. Inmiddels is de hele verzameling aan de National Gallery in Washington geschonken maar ze verzamelen stug door.
Voor $ 13,49 aan huis bezorgd.

Herbanddorothy.com

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*