About [Redactie] 8941 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

12 Comments

 1. ‘Anoniem gekozen
  Aan de hand van deze drie klassieke genres zal de tentoonstelling een beeld te geven van de kunstbeoefening in Nederland in volle breedte zonder onderscheid te maken tussen gevestigde en niet-gevestigde kunstwereld. Alleen de zeggingskracht en de kwaliteit van het werk telt, de achtergrond en naam van de kunstenaar worden niet vermeld tijdens de selectie.’
  lees alles op deze site: http://www.zomerexpo2011.nl/

  ps. je moet dus inschrijfgeld betalen om anoniem mee te mogen doen als beroeps/amateur… dus het nivo zal wel hoog worden…Maar wel leuk voor op je CV, het GEM. zeg maar

 2. “Onder de kunstenaars die definitief geselecteerd zijn voor de tentoonstelling, zijn drie stimuleringsprijzen te verdelen. Deze worden bij de opening van de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag bekend gemaakt. Het gaat om drie prijzen van 10.000, 7.500 en 5.000 euro.”

  “Enkele van de spelregels zijn:
  u kunt zich alleen digitaal inschrijven en bent pas ingeschreven als heeft u het gehele bedrag heeft betaald
  u mag slechts eenmaal aan een voorronde meedoen met maximaal 3 werken (a 25 euro per ingeschreven kunstwerk)
  indien de locatie van uw keuze reeds vol is, ziet u dat onmiddellijk bij inschrijving en kunt u een andere locatie kiezen. Als alle locaties vol zijn, kan u zich niet meer inschrijven
  de uitslag van de jury is bindend en over de uitslag is geen discussie / correspondentie mogelijk.
  uw werk mag niet te hoog, breed, lang of zwaar zijn, u moet het zelf kunnen vervoeren. De maximale afmetingen zijn:
  schilderijen en foto’s: breedte max. 200 cm, hoogte max. 200 cm (incl. lijst)
  en sculpturen: breedte max. 85 cm, diepte diepte 45 cm en hoogte max. 200 cm . Het gewicht mag
  niet meer dan 100 kg zijn en moet zelf door deelnemers te vervoeren zijn.
  Geen live performances”

  “Hoeveel tijd ben ik kwijt met deelname aan een voorronde?
  Als u zich inschrijft bent u ingedeeld in een ronde die ongeveer twee uur duurt. Als uw werk door de eerste selectie komt, moet u er rekening meehouden dat u in de vroege avond terug moet komen (of moet wachten) om te horen of uw werk in de tentoonstelling te zien zal zijn.”

 3. :D ja

  De kandidaat moet afreizen/werk transporteren, 25 euro per getoond werk betalen, om vervolgens met z’n allen op locatie te wachten (nog onduidelijk hoe lang) op een 1 minuut-beoordeling van een nog onbekende commissie. Met de Avro als sponsor verwacht ik een Idolskloon met ‘art’.

 4. Het werk is ook niet verzekerd door de organisatie. De organisatie houdt zich niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal van het werk.

  Ik ben benieuwd wat de juryleden moeten betalen om mee te mogen jureren?

  Ik heb overigens ook wel genoten van de Belgische versie, maar of je er als kunstenaar wat mee op schiet? Je kan beter aan een spelshow meedoen! ;-)

 5. 4750 inzendingen of deelnemers? Er waren ook mensen met een werk die 75 eurae moesten dokken. Daar komt de nodige subsidie (9 ton) van een bedrijf bij. Die 75 euri is voor een blik van max 20 sec. door een wat modegevoelige jury als ik de eerste verhalen (NRC, kunstbeeld) goed begrijp.

 6. het voorbeeld is natuurlijk de ‘Summer Exhibition’ in de Royal Academy of Arts in Londen
  blijkbaar zijn bij deze eerste Nederlandse editie zakelijke overeenkomsten niet goed geregeld, dat is helemaal niet goed en zelfs kwalijk
  het initiatief ‘an sich’ zou moeten worden omarmd
  ik zie echt geen enkele reden om daar op neer te zien
  ieder kiest uit vrije wil

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*