Wilders werft

In 2009 is Olof van Winden van het Todaysart festival door een terreureenheid van zijn bed gelicht: die posters waren te zwaar van smaak – opruiend, deviant en bedreigend volgens Politiekorps Haaglanden. Te idioot voor woorden, ridicuul en een genante vertoning in rechtsstaat Nederland.
In dit geval kan de portretrechtpolitie uitrukken. Wilders werft voor Art Amsterdam – kom maar op met centen. Gaat dit werken of is het net te krampachtig hengelen naar een schandaaltje, rumoer of ruis? Is het kunst of campagne? Wat doet/vindt Wilders?

“De foto op het affiche is van beeldend kunstenaar Jasper de Beijer (37). Hij maakte het in opdracht van Art Amsterdam – de grootste Nederlandse beurs voor moderne en hedendaagse kunst die in mei plaatsvindt. Art Amsterdam vroeg De Beijer om een beeld dat ‘inspeelt op de actualiteit’. De keuze was snel gemaakt. Kunst staat onder druk, financieel en moreel en Wilders’ PVV wordt als voornaamste agitator hiervan gezien.”

volkskrant.nl/vk/nl/2676/Cultuur/article/detail/1855042/2011/03/03/Geert-Wilders-als-coole-jaren-tachtig-artiest.dhtml

debeijer.com

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

 1. persoonsverheerlijking vanuit een linkse hobby, waar hebben we dat vaker gezien…

 2. Toen normaal nog normaal was.
  Het is jammer dat men zijn afkomst verloochend.

 3. Niks portretrechtpolitie; dit betreft een nieuw werk doordat het oorspronkelijke portret is aangepast.

 4. Geen gewone Indische Jongen – dat is wat ik meteen moest denken. Heb nog geen betere verbeelding gezien van Wilders’ eigen Aziatische roots – en daarmee het paradoxale karakter van zijn vreemdelingen- en islamhaat.

  Portretrecht – minder relevant lijkt me.

 5. @Patrick | 4-03 23:11
  Wilders heeft Euraziatisch roots en niet Aziatisch.
  Indische of Indische Nederlanders zijn Euraziaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*