About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

7 Comments

 1. Wertheim over Het Seizoen van de Amateur:

  “Natuurlijk, subsidiegevers bepalen, door niet aan iedereen geld toe te kennen, per definitie wie ze wel en wie ze niet professioneel vinden. Dat lijkt mij een noodzakelijk kwaad. […] De gedachte dat amateurs een authenticiteit en onbevangenheid hebben die professionals missen is niet alleen een door valse romantiek ingegeven overschatting van amateurs. Ze getuigt vooral van een minachting voor de zogenaamde professionele kunstenaars die van deze samenwerking zouden moeten profiteren.”

  Juist.

  Naast gejuich en enthousiasme kortom ook kantekeningen bij ideeen:

  http://koerskunst.nl/het-seizoen-van-de-amateur

  Kan wellicht heel interessant worden – met wat meer ideeen dan nu op koers.

 2. kesselskramer bedenkt weer een geinig ideetje als leuke kostenbesparing voor die vijftig (!) grote cultuurinstellingen – geen gedoe over fatsoenlijke betaling met amateurs. maar wel flirten met banksy op de cover, ipv een leuk redbull sculptuurtje van tante leen, dat dan weer wel.

  wel benieuwd naar die instellingen lijst

 3. Alsof de kunstwereld nu pas van sponsoring zou hebben gehoord… Het is goed om nog eens extra naar mogelijkheden te zoeken, maar het geeft een nogal vals beeld zo’n initiatief.
  De mogelijkheden zijn uiters beperkt en kunnen niet ook maar een klein deel van de komende bezuinigingen opvangen.
  Laat de regering of wie dan ook, eerst eens een eerlijk onderzoek met feiten en verwachting m.b.t. tot de komende bezuinigingplannen voeren.
  Al jaren zijn er nl. geen cijfers meer bekend over de actuele en te verwachten financiële positie van kunstenaars.
  Berenschot bijvoorbeeld, verwacht de eerstkomende 20 jaar geen substantiele deelname van mecenassen. Dit, terwijl de regering gemakkelijk roept dat private investeerders of mecenassen het gat van de bezuinigingen maar moeten opvangen. Men weet donders goed dat dit een farce is.
  Ik begrijp dat Halbe Zijlstra erg gelukkig wordt van dit soort positieve initatieven.
  Maar het is m.i. niet meer dan een schijn-oplossing, hoe sympathiek bedoeld ook.
  Een goed onderzoek naar actuele en te verwachten cijfers is van belang nu. Het getuigt van slecht bestuur door niet eerst inzicht te hebben in de te verwachten effecten van de bezuinigingen en hoe daar goed mee om te gaan.

 4. voor Halbe Zijlstra en de zijnen zijn de hedendaagse kunsten en hun hang naar vernieuwing een softe variant van een tankdivisie die zijn zogenaamde nut had in vervlogen tijden en derhalve gemist zal worden als kiespijn door een aan commercieele media verslaafd stempubliek. maar da’s mijn idee erover.

 5. In elke andere sector geldt:

  Als je er niks voor over hebt, gaat het ook nooit wat worden.

  Kortom:

  Gratis ideeën vergaren is de ideale manier om een amateuristische sector te stichten.
  Linkse Lobby voor Linkse Hobby.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*